in

William Brînză, avansat la gradul de locotenent colonel

Ne pregătim de o dictatură militară? Aşa s-ar putea explica înaintarea în grad militar a unor persoane care desfăşoară activităţi care nu au legătură cu armata: politicieni, jurnalişti, primari, oameni de afaceri.

Postul de televiziune Antena 3 a dezvăluit, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, realizată de Mihai Gâdea, o listă secretă cuprinzând mai multe persone din viaţa publică românească, avansate în grad militar, de fostul ministru al Apărării, Gabriel Oprea (UNPR).

Pe listă apar politicieni, jurnalişti, foşti miniştri, primari, preşedinţi de consilii judeţene. Printre ei şi William Brînză, deputat PDL de diaspora, avansat la gradul de locotenent colonel. Fratele său, Daniel Brînză, om de afaceri, a fost avansat la gradul de colonel!

Printre cei avansaţi se mai află Sorin Blejnar, fostul şef al Fiscului, devenit colonel, Ioan-Nelu Botiş, fostul ministru al muncii, demisionar în urma unui scandal cu fonduri europene (colonel), Deputatul Cristian Boureanu (colonel), Gheroghe Falcă, primarul din Arad (colonel), Gheorghe Flutur, fostulul şef al CJ Suceava (colonel), Mihai Răzvan Ungureanu, fostul premier (colonel), Gheorghe Ştefan – Pinalti (colonel), Robert Turcescu, jurnalist (avansat la gradul de colonel, chiar dacă nu a făcut armata), etc.

Ministrul apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a anunţat că Armata va declanşa procedura în Justiţie pentru anularea ordinelor lui Oprea, de avanasare în grad a oamenilor politici şi a jurnaliştilor.

Proaspătul locotenent-colonel William Brînză ne-a declarat că nu înţelege de ce avansarea sa este privită cu suspiciune. Deputatul spune că a fost avansat în mod firesc: „Studiile pe care le-am făcut, respectiv Academia de Poliţie, faptul că am fost ofiţer în urma studiilor, apoi am făcut Colegiul Superior deSiguranţă Naţională şi cursuri la Harvard per teme legate de siguranţă, îmi permit să spun că ridicarea mea în grad este un lucru firesc, chestiune ciclica în profesiunea mea.”

Consultând CV-ul lui William Brînză pe site-ul Camerei Deputaţilor, aflăm că e tobă de carte în domeniul siguranţei naţionale şi internaţionale. Are facultate, doctorat, două mastere, mai multe cursuri postuniversitare, între care şi unul la Harvard, patru cărţi publicate, activitate universitară, avocat şi politician.

William Brînză i-a vizitat pe sinistraţii români din Emilia Romagna: “Nimeni nu s-a interesat de soarta lor”

În vârstă de 40 de ani, deputatul a absolvit în 1996 Academia de Poliţie din Bucureşti, obţinând diploma în ştiinţe juridice. În perioada 2000 – 2004 a efectuat un doctorat la aceeaşi instituţie, obţinând titlul de Doctor în Drept, cu teza ”Infracţiuni asimilate corupţiei” (De menţionat că în Parlamentul României, aproape un sfert din actualii parlamentari au titlul de doctor sau sunt pe cale să obţină acest statut.)

În 2004, a frecventat un curs postuniversitar de „Siguranţa Naţională”, la Academia Naţională de Informaţii, Colegiul Superior de Siguranţă Naţională. Între 2004 şi 2005 a frecventat un alt curs postuniversitar de „Relaţii Internaţionale” la Academia Diplmatică a Ministerului Afacerilor Externe. În perioada 2005 – 2006 a făcut un master de „Administrație și schimburi Internaționale” la Universitatea Paris XII – Val-de-Marne, Paris- Franța, iar în 2006 a găsit timp pentru a obţine un al doilea master, în „Dezvoltarea Economică a Întreprinderii”, la Institutul Național de Dezvoltare Economică – UPG Ploiești.

Proiect de lege semnat de William Brînza, pentru 20 de parlamentari în diaspora

Tot în 2006 s-a specializat, la Colegiul Naţional de Apărare de la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, la un curs Postuniversitar de perfecţionare de „Securitate și Bună Guvernare”. În 2009, un alt curs postuniversitar de perfecţionare, la Colegiul Național de Afaceri Interne, Academia de Poliţie A. I. Cuza, specializarea „Managementul Afacerilor Interne”.

Încununarea studiilor a venit în 2011, când a studiat la Harvard (Boston – SUA), la cea mai prestigioasă universitate din lume. William Brînză a absolvit la Harvard Kennedy School un curs postuniversitar de perfecţionare de „Senior Executives in national and international security (NIS)”.

Brînza a facut băi de mulțime la Bergamo, Perugia și Torino

Este lector universitar din 2010 la Universitatea Dimitrie Cantemir, Bucureşti, Facultatea de Drept, este avocat la Baroul Bucureşti din 2007, după ce în perioada 2004-2006 a fost lector de drept penal la Universitatea “Petrol si Gaze”- Ploiești, iar în 2001 – 2003 a fost asistent universitar la Universitatea “Constantin Drăgan“ din Brașov.

A publicat patru cărţi – „Probleme de drept din jurisprudenţa penală” (2008 – editura Wolters Kluwer), „Impridenţa de nerespectare a hotărârilor judecătoreşti” (2008 – editura Wolters Kluwer), „Infracțiuni asimilate corupției” (2004, Editura Semn E) şi un „Curs universitar de drept penal – Partea generală” (2003 – Editura Lumina Lex) şi mai multe articole în reviste de drept.

Gafa lui William Brînză: „Românii din Brief, bine integrați”

Este deputat din 2004, preşedinte al Comisiei parlamentare a românilor de pretutindeni, preşedintele PDL Diaspora, secretar în Comisia pentru Afaceri Europene, membru în Comisia NATO, membru în grupul Pro SUA din 2008, membru Comisia pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii.

Nu ştim unde a găsit timp şi resurse pentru toate aceste activităţi, mai ales că în ultimii ani s-a aflat „mereu în mijlocul românilor din diaspora”, după cum a declarat de nenumărate ori. Un lucru este sigur însă: cu locotenent-colonelul William Brînză suntem în siguranţă.

Sorin Cehan, Andi Rădiu

William Brînză comparat cu un zeu al diasporei: “Armonia românilor de peste graniţe este capodopera lui”


Avansaţi în grad de fostul ministru Gabriel Oprea

  • – Apostu Sorin – PDL – Locotenent – colonel
  • – Arnăutu Decebal – PDL – Colonel
  • – Bardan Cornel Ştefan – PDL – Colonel
  • – Blejnar Sorin – Şef ANAF – PDL – Colonel
  • – Botiş Ioan – Nelu – Deputat, Ministrul Muncii
  • – Boureanu Cristian – Deputat – PDL – Colonel
  • Brînză William Gabriel – Deputat – PDL – Locotenent Colonel
  • – Brînză Daniel – Secretar Executiv Diaspora – PDL – Colonel
  • – Falcă Gheorghe – Primar Arad – PDL – Maior
  • – Ferencz Ştefania Gabriela – Secretar Adjunct al Guvernului – PDL – maior
  • – Flutur Gheorghe – Preşedinte Consiliu Judeţean Suceava – PDL- Colonel
  • – Alexandru Lăzărescu – Director TVR – PDL – colonel
  • – Robert Turcescu – Jurnalist – Colonel
  • – Mihai Răzvan Ungureanu – Premier – PDL – Colonel
  • – Gheorghe Ştefan – PDL Neamţ – PDL – Colonel
  • – Ialomiţeanu Gheorghe – Ministru de Finanţe – PDL – Colonel
  • – Iliescu Valentin Adrian – Şeful Dep. pt. Relaţia cu Parlamentul- PDL- Colonel
  • – Liviu Negoiţă – Primar sect.3 – PDL – Colonel
  • – Oltean Ioan – Deputat – PDL Colonel
  • – Preda Cezar Florin – Vicepreşedinte PDL – Colonel

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Proiectul Puzzled by Policy, lansat online

Fiica cântăreţei de muzică populară Elena Merişoreanu, cercetată de F.B.I.