in

Porțile partidului ecologist, deschise pentru diaspora: ”Oriunde ai fi în lume, nicăieri nu e ca acasă.”

Viața românilor din străinătate este împărțită în două. O parte se desfășoară acolo, în țara unde au plecat și unde se luptă pentru a-și realiza planurile, dar cealaltă parte va rămâne mereu în România, indiferent dacă o recunoaștem sau nu.

Am cunoscut mulți români din străinătate și cei mai mulți recunosc deschis: oriunde ar fi în lume, nicăieri nu este ca acasă (chiar daca situația în țară este cea pe care o cunoaștem).

De aceea noi, partidul ecologist, pledăm pentru reîntoarcerea românilor. Chiar dacă se vor realiza material, niciodată nu vor fi fericiți acolo, mereu vor fi considerați străini.

Este greu și pentru cel care se mută din localitatea natală în altă parte, tot în România, fiind considerat venetic, ce să mai spunem despre emigranți! Dar dezrădăcinarea nu e traumatică, așa cum este pentru cei care au plecat peste hotare. Omul iubește din instinct spațiul cultural în care s-a născut. Așa cum ne iubim părinții, necondiționat, așa iubim locurile natale.


Pentru contact și înscriere: www.per.ro/diaspora

Bunăstarea materială este importantă până la un punct, dincolo de care nu mai aduce satisfacție. Oamenii vor să se afirme și să fie recunoscuți la adevărata lor valoare, nu să fie considerați doar mână de lucru, sau doar un număr într-o statistică.

Mulți oameni valoroși au plecat, dar puțini s-au afirmat în noile lor țări dincolo de meseria lor. Este greu să te afirmi în societatatea în care ai ajuns, nu doar din cauza limbii, pe care poți ajunge să o vorbești la perfecție, ci din cauza originii. Când vei dori să te înscrii într-un partid din Italia, să spunem, vei fi privit poate cu simpatie, dar vei fi privit ca străin.

Afirmarea ta în străinătate va avea mereu această limită, și repet, nu vorbesc de rasism sau de discriminare: vei fi mereu un străin și acest lucru te va afecta pe tine și pe copiii tăi. Poate la a doua generație, se va spune despre familia ta că este „de origine străină”, dar atunci nimeni din familie nu va mai vorbi limba română, nimeni nu va mai ști pe hartă unde se află România.

Pledoaria mea este pentru cei care simt că viața lor este neîmplinită în străinătate, pentru cei care nu se mulțumesc doar să muncească și care au ceva de spus în societate, care cred în valori și vor să le împărtășească cu ceilalți.

Acestora le spun: veniți în țară, aici este totul de făcut. Și dacă vreți să vă implicați în cauze publice, în apărarea drepturilor oamenilor, a mediului, în îndreptarea societății, porțile partidului ecologist vă sunt deschise.

Mai mult decât atât, vă invităm să vă înscrieți chiar înainte de a vă repatria, vă invit să vă înscrieți și dacă nu vreți să reveniți definitiv în țară, vă invit să vă înscrieți dacă aveți idei bune despre îmbunătățirea localității voastre natale.

Vă puteți înscrie de la distanță, online, iar dacă aveți energia vulcanică necesară, puteți fonda organizații ecologiste în diaspora. În cazul în care nu puteți să o faceți, vorbiți cu rudele voastre din țară, să analizeze ideea de a sprijini ideile ecologiștilor, să se înscrie în filiala locală, iar dacă nu există, să o înființeze. Aveți șansele să fiți deschizători de drumuri.

Vă vorbesc în aceste momente de campanie electorală pentru alegeri locale, după ce am străbătut zeci de localități în care este nevoie de o nouă politică care să respecte mediul, dar mai ales oamenii.

Peste tot pe unde am fost am auzit povești despre cei plecați, despre depopulare, despre golirea satelor și orașelor. Fenomenul depopulării este cea mai mare problemă pe care o are România în acest moment. Economia se poate ridica, mediul se poate însănătoși, dar fără oameni nu se poate face nimic.

România se golește, iar oamenii care pleacă nu au șanse să se realizeze pe deplin în străinătate. Pornind de la aceste concluzii, evaluați propunerile noastre, ale ecologiștilor: veniți înapoi și implicați-vă alături de noi în lupta pentru însănătoșirea societății și a mediului.

Dacă nu reușiți, înscrieți-vă de la distanță în partid, sau înființați organizații ecologiste în diaspora. Vă oferim tot sprijinul. În fine, vorbiți cu familiile din țară, informați-i că în afară de „partidele care se ceartă la televizor”, există o forță care are ideile clare. Am expus în comunicările trecute ce gândim noi despre situația în care a ajuns România, despre jaful la care a fost supusă și despre soluții.

Vă așteptăm alături de noi, pe voi și pe familiile voastre din țară.

Daniel Constantin Moraru, Prim Vice Președinte al Partidului Ecologist din România

Cod unic de identificare financiară a mandatarului: 21200195

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Face pantofi printr-o tehnică antică, îi colorează cu vin: ”Dai, usuci, dai, usuci, o zi întreagă”

Tranzitul românilor prin Ungaria se face prin 12 puncte de frontieră. Iată care sunt acestea