in

Valentin Făgărășian, președinte PNL Italia: ”Lansez un apel către toți românii să voteze la alegerile europarlamentare și la referendum”

Valentin Făgărășian, președinte PNL Italia: „Lansez un apel către toți românii să voteze la alegerile europarlamentare și la referendumul pentru justiție! Nu fiți indiferenti, prezența este importantă, iar validarea rezultatului poate da un semnal clasei politice”

Într-un interviu acordat publicației noastre, Valentin Făgărășian ne vorbește despre opțiunile sale politice, vizita candidatului PNL situat pe primul loc în lista de candidați la alegerile parlamentare, Rareș Bogdan, precum și mesajele pe care le transmite alegătorilor români din afara țării.

În urmă cu câteva zile primul candidat pe lista Partidului Național Liberal a vizitat comunitatea românească de la Roma. Cum l-au primit românii­?

Evenimentul s-a desfășurat cu sala plină, au fost aproximativ 450 de persoane, de toate vârstele și de prin mai multe orașe din Italia. Candidatul nostru, alături de jurnaliștii Oreste Teodorescu și Oana Stănciulescu, senatorul și președintele PNL diaspora, Viorel Badea și deputatul Pavel Popescu, a înteprins o vizită la Biserica ortodoxă Înălțarea Sfintei Cruci, a participat la Festa dei Popoli (Sărbatoarea Popoarelor) și spre sfârșitul zilei le-a vorbit românilor adunați în sala Hotelului American Palace despre vot, despre necesitatea urgentă a unei schimbări, despre liberalism și valorile fundamentale, credința și familia. Oamenii l-au primit cu brațele deschise, și-au plâns necazurile și-au arătat dezamăgirea față de clasa politică și au cerut să nu fie uitați.  Ce să vă spun…îl recunoștea lumea pe stradă și se oprea să îl fotografieze.

De ce sa voteze oamenii PNL?

PNL este cel mai important partid din România în PPE și cel mai influent la nivelul politicii europene.

Și ca să fii o voce importantă la nivelul acestor structuri trebuie, în primul rând, să demonstrezi că respecți valorile fundamentale ale Uniunii Europene și ale democrației tradiționale. Și PNL le are, le-a promovat și le-a valorificat în localitățile și orașele conduse de liberali.

Toate organizațiile, orașele, consiliile județene conduse de primari liberali, președinți de consilii Județene și consilieri locali ai Partidului Național Liberal au arătat că se poate trăi ca în vest pentru că au țintit pe valori și standarde ridicate. Au pus interesele oamenilor pe primul loc prin atragerea de fonduri europene, au făcut pentru localitățile lor mai mult decât toate guvernele socialiste pentru România în 30 de ani.

Vă asigur că ceea ce au realizat administrațiile locale ale Partidului Național Liberal pentru comunitățile lor, va face guvernarea Partidului Național Liberal pentru România.

România condusă astăzi de Dragnea și PSD arată ca Teleormanul, sărăcit și condamnat la subdezvoltare. România guvernată de Partidul Național Liberal va arăta ca la Oradea, Cluj Napoca, Brasov, Sibiu, Alba Iulia, Arad și în toate comunitățile conduse de liberali.

Și să nu uităm ce spunea Petre Țuțea: „Cel mai potrivit sistem social-politic este liberalismul. Pentru că asigură elita conducătoare, triumful personalităţii, triumful elitei conducătoare, nu-i aşa, şi nu deranjează cu nimic mersul dogmatic al lumii creştine. În climatul creat de liberali se poate respira spiritual şi se poate progresa material, valorile mişcîndu-se nederanjate de nimeni. Democraţia înseamnă mai puţin decît liberalismul, care are într-un anume fel şi un aspect aristocratic. Indiferent cine conduce Partidul Liberal astăzi, poporul român nu poate să evite liberalismul, fiindcă îi datorează crearea statului român modern şi a societăţii române moderne.”

Ce le transmiteți românilor din Italia ca să iasă la vot?

De data asta nu este de ajuns să sperăm că se va schimba ceva. De data asta, cu toții trebuie să ne asumăm responsabilitatea. E timpul marii schimbări în bine pentru România îngenunchiată de guvernarea catastrofală a socialiștilor de la PSD. Mulți români încă privesc cu speranță, e timpul împlinirii speranțelor lor, e timpul României în primul rând al Uniunii Europene.

E timpul nostru, e timpul decizilor inteligente, al unei guvernări care să ne reprezinte, al oamenilor cu valori, al bunilor lideri, al nostru, al tuturor. Haideți să fim o forță!

Mai sunt convins că Partidul National Liberal prin candidatii alesi va aduce românilor și tuturor comunitatiilor din diaspora normalitatea mult așteptată.

Lansez un apel către toți românii să voteze la alegerile europarlamentare și la referendumul pentru justiție! Votați de două ori da!

În Italia au fost desemnate 76 de secții de votare dintr-un total de 441 din diaspora. Pe lângă reprezentații pe care o să-i desemnați să ne reprezinte timp de patru ani la Bruxelles, veți putea vota și pentru referendumul pe tema justiției, o inițiativă a Președintelui României, Klaus Iohannis pentru a proteja independența justiției și a statul de drept.

Nu fiți indiferenti, prezența este importantă, iar validarea rezultatului poate da un semnal clasei politice. Votul nostru, al tuturor contează!

Ce prezență prognozați la alegerile europene?

Sunt sigur că oamenii vor ieși la vot, că diaspora va fi o forță așa cum a arătat la alegerile prezidențiale din 2014, că oamenii s-au săturat, că nu mai rezistă să vadă cum România este ștearsă de pe hartă de PSD și că vor lua măsuri. Sunt sigur că diaspora va vota partidele de dreapta și încrezător că la fel ca în cazul alegerilor parlamentare, PNL va învinge în Italia.

Andi Rădiu


Scurtă prezentare personală:

Din 1992 locuiesc în Italia. Am început cu “munca de jos” ajungând să pun pe picioare o afacere în domeniul construcțiilor. Am pornit în toate proiectele de la zero, cu ambiție și multă trudă. Sunt președintle CNA World, ramura Confederației Naționale a IMM-urilor care oferă asistență și consultanță antreprenorilor străini din Italia.

De doi ani conduc Organizația din Italia, cred în valorile partidului, în competența oamenilor din partid, consider că merită să-i susținem și că PNL este alternativa pentru normalitate în România. Că valorile noastre sunt ale celor care ne reprezintă. Pe 26 mai votăm PNL, votăm Rareș Bogdan.

Românii sunt încurajați să raporteze orice tentativă de fraudă la votul de pe 26 mai pe oprestefrauda.ro

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

«Sunt acuzat că nu aș fi român. Voi merge la închisoare din cauza neglijenţei unui funcţionar al Consulatului General al României la Milano»

Și italienii jefuiesc bănci în România: arestat la Cluj pe baza imaginilor surpinse de camerele de supraveghere