in

Expoziție de fotografie la Milano: „Maramureș. Unde timpul s-a oprit”

Casa delle Culture del Mondo din cadrul Provinciei Milano, Asesoratul de Cultură al Provinciei Milano, cu Patronajul Consualtului General al României la Milano si colaborarea Centrului Cultural Italo Roman din Milano, Vă invită la expoziția fotografică: “MARAMUREȘ. Unde timpul s-a oprit..”, realizată de fotografii italieni: Mario Negri și Donatela Penati.

Inaugurarea expoziției, va avea loc sâmbătă 15 martie de la orele 17.00 la Casa delle Culture del Mondo, Via Giulio Natta 11 din Milano (metrou linia roșie, Lampugnano).

Mario Negri și Donatela Penati care trăiesc la Milano, impresionati de cultura și istoria României, de locurile pe care le-au cunoscut în călătoriile avute pe mealeagurile țării noastre, de frumusețea peisajelor și mai ales de ospitalitatea și deschiderea oamenilor întâlniți în Maramureș, au dat viata unei expozitii de fotografie, care să aducă în prim plan, cu precădere momente cotidiene din viața comunității din această regiune.

Expozitia cuprinde 24 de panouri fotografice, realizate în alb negru, fotografii centrate pe: bucurie, durere, credința și activitate, așa cum le-au văzut traite pe chipurile oamenilor, în satele din zona Maramureș unde au călătorit.

Dorința celor doi autori a fost să aducă spre cunoașterea publicului italian, un crâmpei din ce înseamnă viața oamenilor din această zonă tradițională, unde “timpul s-a oprit”, exprimându-și surpriza și totodata bucuria descoperirii unor locuri pe care le-au îndrăgit din primul moment.

O expoziție care pune în prim plan secvențe de viață ale unei comunități încă tradițională, pe care cei doi autori o aduc publicului italian si deopotriva celui român, în ideea de a recreea o atmosferă care aparține unui loc și unei memorii colective.

Vor interveni cu ocazia inagurării expoziției: dl. George Gabriel BOLOGAN, consul general al Romaniei la Milano, Mario NEGRI, Donatela PENATI, Violeta POPESCU.

Expoziția va rămâne deschisă până pe 6 aprilie 2014. Orar de vizită: marți-vineri 10-18.30, sâmbătă si duminică orele 14-20. Intrarea liberă.

Informatii:

 

  • Provincia di Milano/La Casa delle culture del mondo,
  • tel. 02 334968.54/30
  • www.provincia.milano.it/cultura – [email protected]
  • www.culturaromena.it
  • Birou presa: Provincia di Milano/Cultura, tel. 02 7740.6310/6359 CulturaRomena.it

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Invitaţie pe noua reţea de socializare a diasporei româneşti din Italia, „Scribbis”

O nouă companie aeriană low cost între România și Italia, zboruri de la Bergamo, Verona și Genova