in

Proiecția filmului ”Colectiv” la Roma, în cadrul Festivalul de Film Francofon

România participă la cea de-a XII-a ediție a FRANCOFILM – Festivalul de Film Francofon de la Roma, cu proiecția filmului Colectiv regizat de Alexander Nanau

Festivalul este conceput și organizat de Institutul Francez Centrul Saint Louis cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei și participă țările membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei. 

Prezența românească este promovată de Ambasada României în Italia și Academia Română de la Roma, cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Festivalul de Film Francofon

Proiecția filmului Colectiv va avea loc marți, 15 martie 2022, ora 21.00 , la sediul Institutului Francez de la Sfântul Scaun – Centre Saint Louis din Largo Toniolo 21/22. Intrare libera in limita locurilor disponibile. Accesul publicului în sală se va face pe baza GreenPass-ului întărit cu obligația purtării măștii de protecție FFP2. Proiecția filmului va fi în versiunea originală cu subtitrare în italiană.

Sinopsis: Colectiv este un film documentar din 2019 regizat de Alexander Nanau, care urmareste o investigatie a jurnalistilor din revista „Gazeta Sporturilor” asupra coruptiei din sistemul sanitar romanesc care a provocat dezastrul de la clubul Colectiv. 

Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneția pe 4 septembrie 2019.

A fost lansat în cinematografele din România pe 28 februarie 2020 și pe 20 noiembrie 2020 în alte țări, inclusiv Regatul Unit și Statele Unite. 

A primit aprecieri și premii de critică, inclusiv Premiile Academiei Europene de Film și Premiul Societății Naționale a Criticilor de Film. 

În 2020, filmul a câștigat Premiul European Film Academy pentru cel mai bun documentar. În 2021, a fost nominalizat pentru cel mai bun documentar la Critics’ Circle Film Awards. 

Filmul a fost nominalizat de Academia Americană de Științe și Arte Filmului în calitate de candidat la Oscar 2021, la categoria „Cel mai bun lungmetraj internațional” și la categoria „Cel mai bun documentar”, fiind prima dată când un film românesc a fost nominalizat la Oscar. 

În iunie 2021, filmul a câștigat Premiul LUX al Parlamentului European.

Informații despre festival:

A XII-a ediție a FRANCOFILM – Festivalul Filmului Francofon de la Roma prezintă, în perioada 10-18 martie 2022 , 17 filme pentru a vă face să călătoriți în inima diversității culturilor francofone.

Datorită sprijinului Grupului Ambasadorilor Francofoni, la ediția din acest an participă 16 țări membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei: Albania, Belgia, Bulgaria, Canada / Québec, Coasta de Fildeș, Egipt, Franța, Kosovo, Luxemburg, Maroc, România. (în afara competiției), Rwanda, Senegal, Elveția, Tunisia și Vietnam. 

Evenimentul este organizat cu sprijinul reprezentanțelor diplomatice și culturale din Italia ale țărilor membre OIF.Mai multe informații despre ediția de anul acesta a FRANCOFILM sunt disponibile la https://www.ifcsl.com/centre-saint-louis / francofilm # / .

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
moldoveni injunghiati

Italia, moldoveni înjunghiați de un ucrainean, dispută despre războiul început de Rusia

„Covid va reveni cu noi variante”: profeția lui Ricciardi, la ce să se aștepte oamenii în Italia