in

„Covid va reveni cu noi variante”: profeția lui Ricciardi, la ce să se aștepte oamenii în Italia


„Covid va reveni cu noi variante”, spune Walter Ricciardi, consilierul ministrului Sănătății din Italia.

Lumea revine în sfârșit la normal, eliminând restricțiile și obligațiile și permițând cetățenilor să se întoarcă la viața lor. Dar Italia este o excepție, se menține Green Pass și obligativitatea vaccinului pentru categoriile afectate.

Deși cifrele infecțiilor și spitalizărilor cauzate de Covid sunt în scădere bruscă. Dar există profeți ai guvernului care anunță noi valuri de Covid. Iată ce spune consultantul Ministerului Sănătății, Walter Ricciardi.

În cadrul unui interviu pentru RaiNews24, Ricciardi a prezis o toamnă „fierbinte” în care virusul va speria din nou, sub forma unor noi variante care reprezintă „mai mult decât un risc, o certitudine”.

„Cei mai fragili” și personalul sanitar să facă a patra doză

În speranța că campania de vaccinare va rămâne activă mai ales pentru „cei mai fragili”, pentru care deja se discută oportunitatea încă unei inoculării, a patra.

Tot conform lui Ricciardi, ar fi bine ca și personalul medical să se vaccineze din ou, pentru că, după un an, persoanele vaccinate prezintă o scădere a anticorpilor, chiar și după a treia doză. „Personalul medical este supus riscului”. Pandemia, așadar, „nu s-a încheiat și în acest ritm nu se va încheia curând”.

Walter Ricciardi: „Obligația de vaccinare trebuie să rămână pe tot parcursul anului 2022”

„Să vaccinăm țările sărace”

În cele din urmă, Ricciardi a explicat: „Noi, țările mai bogate, trebuie să ne echipam pentru a vaccina și acea parte a lumii, altfel pandemia nu se termină”.

Potrivit consultantului lui Roberto Speranza, „întotdeauna se vor putea crea variante noi chiar dacă nu se cunoaște gradul de pericol, adică dacă vor fi mai contagioase și mai letale”.

Vaccinarea refugiaților

Urgența sanitară legată de pandemie este acum împletită cu cea legată de războiul din Ucraina. Din acest motiv, apelul lui Ricciardi către Regiunile care primesc refugiați este să -i vaccineze imediat. „În marea majoritate a cazurilor, în special pentru persoanele în vârstă, acest lucru nu s-a făcut acasă și, prin urmare, va trebui să ne echipăm pentru a o face aici”, a spus Ricciardi potrivit Rai News.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 3.3]
filmul colectiv roma

Proiecția filmului ”Colectiv” la Roma, în cadrul Festivalul de Film Francofon

vila lux sardinia

Sardinia, zeci de îngrijitoare, grădinari sau paznici își pierd locurile de muncă, oligarhii ruși își părăsesc vilele de lux