in

Schimbare la conducerea ICR Roma: Cornel Baicu, înlocuit cu Daniela Crăsnaru

Institutul Cultural Român (ICR) a decis, în şedinţa de luni, să-l schimbe pe directorul ICR Roma (Accademia di Romania), Cornel Baicu, care a fost înlocuit cu Daniela Crăsnaru.

Cornel Baicu a fost numit în funcţia de director adjunct al Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistă de la Veneţia, iar Petre Guran a fost rechemat în centrala ICR, potrivit comunicatului.

ICR va organiza, de asemenea, un „Consiliu al Diasporei, care să formuleze trimestrial propuneri de acţiuni pe care Direcţia Generală a Românilor de Pretutindeni şi alte direcţii generale din centrala instituţiei să le analizeze şi să le pună în aplicare”, se arată în comunicatul ICR.

Daniela-Carmen Crăsnaru scrie versuri, nuvele şi cărţi pentru copii. A tradus în limba engleză şi este laureată a unor premii importante, printre care premiul Academiei Române pentru întreaga activitate (1991) şi premiul pentru literatură al Fundaţiei Rockefeller (1994).

ICR a mai anunţat organizarea unui concurs public pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct ai institutelor culturale române din străinătate. Candidaţii vor fi selectaţi pe baza unui CV detaliat şi a unui proiect managerial. Pentru funcţiile menţionate sunt vizate personalităţi culturale profilate, „care să aibă totodată calităţi manageriale. În conformitate cu practicile internaţionale şi cu reglementările activităţii diplomatice, se recomandă un mandat de până la patru ani, astfel încât un efectiv cât mai mare dintre personalităţile profilate în cultura actuală a ţării noastre să aibă şansa de a ocupa astfel de funcţii”.

De asemenea, preşedintele ICR a anunţat intenţia de a deschide şapte noi filiale în străinătate – Beijing, Moscova, São Paulo, Alexandria, Atena, München-Nürnberg, Kiev-, aceasta fiind una dintre misiunile ICR pentru a asigura „cunoaşterea mai bună şi sporirea prestigiului culturii române în străinătate”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Corina Toma, îngrijitoarea eroină de la Treviso, a murit

Salonul de carte de la Milano, organizat de o bucureşteancă stabilită în Italia