in

Veneția Mestre, concurs de desen și grafică cu PREMII „In memoriam Mihai Eminescu”

 

Când: 15 ianuarie, 2019, ora 19,30.
Unde: Cinema Teatro Kolbe, Via Aleardi 156, 30172, Venezia Mestre, Italia
Cine: Colaborare Trieste-Venezia (Asociatia italo-română Danubio din FVG și Associazione Romeni & Moldavi in Veneto)
Descriere: Cu prilejul împlinirii a 169 de ani de la nașterea poetului nostru național Mihai Eminescu, românii din Trieste și Venezia marchează Ziua Culturii Naționale cu o seară de literatură, unde vom discuta despre actualitatea poetului, vom redescoperi citind lumea eminesciană, vom savura frumusețea literaturii românești în general.
Informații: VINO CU O CARTE ROMÂNEASCĂ – fiecare participant este rugat să aduca o carte românească preferată sau un text al poetului, din care va citi
Rezervare: Confirmare participare până cel târziu pe 13/01/2019 pentru a putea rezerva locația.
Email: [email protected] sau tel./whatsapp la 3277872341.
CONCURS DE DESENE ȘI GRAFICĂ cu PREMII „In memoriam Mihai Eminescu”
1 Ediție
Termen de predare a operelor: 15 ianuarie 2019, ora 20,00
Unde: prin email [email protected] sau la Tea Room din Trieste marți 15/1/2019 între ora 19,00 și 20,00
Organizatori: Asociația italo-română Danubio (Trieste), Asociația Romeni & Moldavi InVeneto, Asociația Associazione Culturale Romena „George Enescu”
Tematica: atmosfera eminesciană
Condiții: Participanții sunt invitati să reproducă printr-un desen sau orice tehnică de grafică manuală o imagine din creațiile poetului roman Mihai Eminescu.
Imaginea originală trebuie să conțină urmatoarele informații notate in josul paginii: numele complet al autorului, data creației, poezia/opera care a constituit sursa de inspirație.
Imaginea (1 pentru fiecare participant) va trebui scanată și trimisă la emailul de mai sus sau înmânată personal organizatorilor până la data indicată.
Vom avea plăcerea de a expune operele participante la concurs în cadrul unei expozitii la Consulatul General al României la Trieste, unde va avea loc și premierea câștigătorilor în cadru formal.
Informații la: email [email protected] sau tel./whatsapp: 3290144834

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român de 50 de ani, tatăl a 7 copii, mort de infarct în Italia. Apelul disperat al copiilor: ”Vrem să îl putem îngropa în țara lui natală”

Torino, româncă dată afară de la muncă pentru că avea probleme cu alcoolul, arestată după ce recurge la violență și blesteme