in

Brînză: Investitorii italieni din România sunt dornici să angajeze români care au lucrat în Italia

”Românii din Italia care doresc să revină în ţară, au toate şansele să fie angajați în companiile italiene din România. Mă implic în concretizarea acestui obiectiv, pe care îl aprecize ca pe unul personal şi îl promovez ori de câte ori am întâlniri şi discuţii cu autorităţile italiene. Chiar şi astăzi (23 aprilie), în cadrul întrevederii pe care am avut-o cu o parte dintre liderii comunităţii de români din Italia (Cristian Nuc, provincia Umbria şi Săvoiu Ion – provincia Lombardia), cu secretarul general al sindicatului CISL (în care sunt înscrişi peste şapte mii de români) Antonio Cascianelli şi cinci investitori italieni, am promovat acest deziderat.”, a declarat, într-un comunicat, președintele comisiei parlamentare a românilor din străinătate, William Brînză.

„Investitorii italieni sunt dornici să angajeze români care au lucrat în Italia, pentru că aceştia cunosc atât limba, dar mai ales managementul italian. După discuţiile avute sunt încrezător că acest proiect poate avea succes, mai ales dacă ţinem cont de faptul că în România sunt peste 30.000 de societăți cu capital italian sau mixt, care au angajat mai mult de 800.000 de români”, a mai declarat William Brînză.

În cadrul discuţiilor, partea italiană a solicitat deputatului William Brînză sprijin pentru concretizarea unei colaborări între sindicatul CISL din Italia şi Facultatea de Medicină din România, prin intermediul Ministerului Sănătaţii. Acest proiect îşi propune un schimb de experienţă între cadrele medicale din România şi specialiştii italieni, costurile proiectului fiind suportate în totalitate din fonduri europene obţinute deja de partea italiană. Partea practică şi teoretica a schimbului de experienţă se va realiza în Italia.

„Este un proiect deosebit de important şi consider că este un real câştig pentru cadrele medicale din România şi studenţii de la medicină să beneficieze gratuit de expertiza italiană în domeniu. Am fost de acord să mă implic în promovarea şi materializarea lui, datorită relaţiilor foarte bune de colaborare pe care le am cu autorităţile italiene şi sindicatul CISL din Provincia Perugia (în care trăiesc peste 30 de mii de români). Consider că această colaborare va întări şi mai mult relaţia tradiţională de prietenie dintre ţările noastre”, a declarat William Brînză.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mădălina Ghenea a divulgat un mare secret: “Am un copil”

Alina Frimu, avocat, candidează la Montesilvano: „Telefonul meu, mereu deschis pentru români”