in

La Milano s-a înfiinţat prima filială a PSD Diaspora

Sâmbătă 16 aprilie, La Milano a avut loc şedinţa de constituire a primei organizaţii a PSD Diaspora, în prezenţa deputatului Cristian Rizea. Sef al filialei PSD Milano a fost ales Ciprian Manoliu.

Într-un comunicat, Cristian Rizea declară: „Am înfiinţat această organizaţie în Milano, deoarece aici locuiesc mii de români şi consider oportun şi mai ales necesar ca aceştia să beneficieze de cadrul favorabil pentru a se implica activ, atat în influenţarea deciziilor pe plan politic în România, cât şi pe plan politic local, mai ales că acum pot beneficia de această posibilitate prin acordul semnat pe 14 ianuarie între Victor Ponta şi omologul său italian, Pier Luigi Bersani.

Cu toate că sunt plecaţi din ţară, românii din diaspora îşi doresc să fie conectaţi permanent la ceea ce se întâmplă în România. Ne dorim ca în scurt timp să înfiinţăm cât mai multe organizaţii PSD locale în ţările cu comunităţi mari de români, pentru ca împreună să formăm o echipă cât mai mare şi unită pentru a schimba atât statutul românilor peste hotare, cât şi situaţia politică actuală din ţară.”

Ciprian Manoliu, proaspăt ales şef la PSD Milano, spune că organizaţia nu se va implica acum în alegerile locale, din cauza timpului scurt. Dealtfel, Manoliu spune că românii care se prezintă acum la locale în Italia nu şi-au pregătit bine candidaturile: „Foarte dificil ca măcar unul dintre zecile de candidaţi la comunale să aibă succes. Am constatat o lipsă de pregfătire a campaniilor, lipsă de publicitate, lipsă de contact cu oamenii”. Manoliu se va implica şi în organizarea la nivel naţional în Italia a PSD, filozofia de acţiune fiind următoarea: „PSD Italia va fi făcut după chipul şi asemănarea românilor din Italia„.

Din Biroul Executiv al PSD Milano fac parte Vasilica Baciu, Bogdan Crăiţă (care vor acoperi şi funcţiile de vicepreşedinţi), Mioara Coadă şi Lucian Cheşcheş. În funcţia de secretar general a fost ales Dragoş Cohal. Următoarele filiale ale PSD Italia vor fi înfiinţate la Torino şi Roma.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Traian Băsescu îl atacă dur pe Blaga: PDL nu poate fi condus prin căprărie

Ventimiglia, pericol de rasism după moartea italianului lovit de români