in

Mariana Câmpeanu: „În alte țări, românii au devenit o supapă prin care politicienii încearcă să abată nemulțumirea populației”

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a afirmat la Forumul Românilor de Pretutindeni, organizat la București în weekendul trecut, că politicienii din unele state ale Uniunii Europene îi folosesc pe românii aflați țările respective ca pe o „supapă” pentru a abate în altă direcție nemulțumirea propriei populații.

„Suntem conștienți de campania negativă care s-a făcut în unele țări înainte și acum are loc în alte țări referitor la o avalanșă de români care s-ar putea să inunde Olanda și Marea Britanie, de exemplu. Multe dintre infracționalitățile care au loc în diverse teritorii sunt puse pe seama românilor pentru că, iată, acum românii au devenit o supapă prin care politicienii din alte țări (…) pot îndrepta nemulțumirea populației, ca să o abată, eventual, de la nerealizările pe care fiecare guvern le poate avea în țara lui”, a afirmat Câmpeanu, citată de Agerpres.

Mesajul lui Victor Ponta către diaspora: „Cu cât veţi fi mai divizaţi, cu atât mai dificil va fi să vă apăraţi drepturile”

Ministrul Muncii a adăugat, însă, că de la 1 ianuarie 2014 restricțiile de pe piața muncii din UE vor fi ridicate și românii vor putea munci oriunde pe teritoriul Uniunii. Mariana Câmpeanu a explicat, totuși, că există și o parte negativă a acestui fenomen.

În România încep să apară și efecte negative, forța de muncă tânără, calificată, a plecat din România și contribuie la PIB-ul altor țări. Sigur, nu au plecat că au vrut neapărat, acestea au fost condițiile, criza economică, nivelul economiei românești”, a arătat Mariana Câmpeanu.

Ea a declarat că ministerul pe care îl conduce se preocupă de condițiile și modul în care sunt tratați românii în Uniunea Europeană și că au fost deja încheiate acorduri de cooperare cu ministerele omoloage din Italia, Cipru, Olanda și Belgia, este în curs de finalizare un acord cu Marea Britanie și au început discuțiile cu Franța.

„Trebuie (…) să avem un schimb de informații mai aplicat în așa fel încât persoanele care pleacă din România să știe dinainte care sunt condițiile de muncă, care e legislația muncii de acolo și care sunt obligațiile lor de acolo”, a precizat Câmpeanu.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mihai-Răzvan Ungureanu, desemnat oficial candidat la alegerile prezidențiale din 2014

Ministrul Cristian David: ”Românii din străinătate au probleme foarte diverse, statul român are obligația să le ia în considerare”