in

Revoluție la PSD Diaspora: ”Gata cu interimatul! Solicităm organizarea de alegeri interne”

Fostul președinte al PSD SPANIA și numărul unu pe lista de senatori la alegerile din 2016 din partea PSD în Diaspora, avocatul Marius Vili Sârbu, solicită conducerii centrale a partidului organizarea alegerilor interne pentru stabilirea noii conduceri a PSD Diaspora. De asemenea, Sârbu își anunță intenția clară de a candida la aceste alegeri. Imediat după anunț au apărut și reacțiile de suținere.

Marți, în cadrul Comitetului Executiv al PSD, fostul președinte Ovidiu Iane și-a prezentat decizia de a demisiona din funcția de președinte interimar al social-democraților din Diaspora. În locul lui a fost numită ca și interimar, Lila Debelka, actual președinte al Organizașiei de Femei din PSD Diaspora și Secretar de Stat în Ministerul Românilor de pretutindeni. Decizia a stârnit numeroase reacții în cadrul organizațiilor locale care își doresc organizarea de alegeri interne și de a nu mai fi conduși de interimari ci de un Birou Politic legitim.

Marius Sârbu a publicat pe blogul personal anunțul prin care solicită conducerii centrale a PSD și noului Președinte Interimar al PSD Diaspora organizarea de alegeri interne pentru a finaliza perioada funcțiilor de interimat din cadrul organizației din Diaspora. Iată anunțul:

Stimați colegi din PSD Diaspora,
Am făcut acum câteva minute o solicitare și un anunț:
1. în baza art. 227, 228 și 230 din Statutul PSD am solicitat noului Președinte Interimar al PSD Diaspora organizarea de alegeri interne pentru a finaliza perioada funcțiilor de interimat din cadrul organizației din Diaspora;
2. Manifestarea intenției mele de a candida pentru funcția de Președinte PSD Diaspora la următoarele alegeri.
Este bine știut de colegii mei că perioada conducerilor i
nterimare a organizației s-a întins pe parcursul mai multor ani, ceea ce pune în pericol funcționarea, motivele și existența organizației. Consider ca și militant al acestei organizații încă de la înființarea ei din octombrie 2010, că perioadele de interimat și schimbările dese ale conducerii cu persoane care nu au absolut nicio legătură cu viața cotidiană în Diaspora, nu răspunde niciunui principiu de funcționare a organizației politice legal stabilită, recunoscută și impusă de Statutul PSD.
Ne dorim revenirea în prim plan a tuturor celor care din motive justificate și temeinice s-au retras din primul rând al politicii din afara granițelor și participarea tuturor colegilor care consideră că pot aduce un suflu nou politicii românești. Totul se va face dintr-o postură legitimă: cea de ales și nu de numit.
În scurtă vreme, această intenție va fi însoțită de către un program politic solid,care va fi public pentru a lăsa tuturor de o manieră clară și tranparentă gândurile și direcțiile de acțiune pentru viitor.
Invit pe toti cei care au idei și doresc să facă parte dintr-un suflu nou de politică în Diaspora să își exprime gandurile, ideile și intențiile și să se înscrie în acest nou proiect.
Consider că Diaspora nu trebuie să aibe o politică de birou, ci una de acțiune, de relaționare directă cu problemele din afara granițelor și acest lucru nu se poate face din București.
Nimeni nu înțelege mai bine o problemă a diasporei ca cel care muncește și s-a stabilit în Diaspora. Este o regulă simplă, plină de logică și susținută de sute de motive.
Astfel, aștept ca noua conducere să comunice în cel mai scurt timp ziua, locul și ora alegerilor în PSD Diaspora.


După postarea lui Vili Sârbu au apărut și alte reacții. De această dată replica a venit de la Cătălin Șerbu, tot din Spania, și el candidat PSD la ultimele alegerile parlamentare în diaspora, pe poziția a doua la Camera Deputaților

„În urma anunțului făcut de Marius, îmi exprim totala adeziune față de ideea de organizare a alegerilor interne și susținerea față de candidatul Sârbu Marius Vili ca președinte PSD Diaspora.

Soluția organizării de alegeri ar ajuta conducerea organizației să fie una legitimă și să reprezinte interesele cetățenilor români din Diaspora. Nu pot uita toți anii în care am fost alături de Marius, ani în care am lucrat mult împreună și de aceea îi voi fi alături, ca întotdeauna. 

PSD Diaspora are oameni capabili, are resurse și nu vom face rabat de la a ne lupta pentru românii din afara granițelor. 

Alegerile nu trebuiesc privite cu adversitate, ele trebuie să fie un pas logic în normalizarea situației. Cine va câștiga va fi susținut și vom face o echipă în abordarea anilor electorali ce vor urma. Vreau stabilitate, vreau normalitate și vreau o Diaspora respectată”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Trăiau între munți de gunoaie, șobolani, fecale: Evacuați de forțele speciale din Casa Ororilor la Berlin

Sardegna, a căzut și s-a înfipt într-un tub metalic, român mort la locul de muncă, procesul începe după 7 ani