in

Românii l-ar alege președinte pe Mugur Isărescu, i-ar învinge la urne și pe Ponta și pe Antonescu

Cu un an înainte de alegerile prezidențiale, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale, este principalul favorit în bătălia pentru Cotroceni, deși candidatura sa este doar un zvon politic. Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, i-ar învinge atât pe liberalul Crin Antonescu, cât și pe social-democratul Victor Ponta în turul al doilea al algerilor prezidențiale.

Mugur Isărescu se bucură și de cea mai mare încredere din partea românilor.

Românii l-ar alege pe Mugur Isărescu drept următorul președinte al României. Este concluzia unui sondaj realizat de INSCOP, o structură privată de cercetări sociale și marketing. Dacă ar candida anul viitor, actualul guvernator al Bancii Naționale ar câștiga turul al doilea pentru alegerile prezidențiale, indiferent cine ar fi contracandidatul: Victor Ponta (PSD), Crin Antonescu (PNL), Mihai Răzvan Ungureanu (Forța Civică) sau Cătălin Predoiu (PDL).

Dacă ar ajunge în turul al doilea cu Victor Ponta, Mugur Isărescu ar obține 53% dintre voturi, cu cinci procente mai mult decât premierul, arată sondajul INSCOP. In cazul în care s-ar confrunta cu liderul liberal, Crin Antonescu, guvernatorul Băncii Naționale ar câștiga alegerile cu 63 la sută dintre voturile românilor.

Mugur Isărescu se bucură de cea mai mare încredere din partea românilor: 43 la sută, în timp ce Victor Ponta, al doilea clasat, are doar 39 la sută cotă de înceredere. Pe podium este și primarul Capitalei, Sorin Oprescu, în care au încredere puțin peste 34 la sută dintre români.

Pe locul patru se situează primarul Sibiului, Klaus Iohannis, cu 34 la sută. Iar președintele PNL Crin Antonescu este pe locul 5, la patru procente distanță de Klaus Iohannis. Sondajul a fost realizat la comanda ziarului „Adevărul”, în perioada 7-14 noiembrie, pe un eșantion de 1.055 de persoane și are o marjă de eroare de ^-3 la sută.

Ponta: „Nu o să fiu niciodată gelos”

Premierul Victor Ponta a comentat doar datele sondajului referitoare la încrederea în personalități și a evitat să se pronunțe în privința celor legate de prezidențiale.

„M-am bucurat să văd azi că în continuare omul cel mai de încredere din România e un economist, domnul guvernator, nu o să fiu niciodată gelos, e un titlu meritat”, a spus Victor Ponta. Mugur Isărescu este guvernator al Băncii Naționale din 1990, cu excepția perioadei 1999-2000, când a condus Guvernul.

Până acum, pentru alegerile prezidențiale de anul viitor, doar USL (alința de guvernare formată dintre PSD și PNL) și-a anunțat candidatul, iar acesta este Crin Antonescu. In ultima vreme însă, tot mai multe voci, în frunte cu lideri politici au avertizat că PSD ar putea să aibă un candidat propriu. De partea cealaltă, PDL încă se află în procesul de alegere a candidatului, iar unul dintre cei care se luptă pentru această poziție este fostul ministru de Justiție, Cătălin Predoiu.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Urarea ambasadoarei României: „Vă doresc un reprezentant în Parlamentul italian”

Românii, nostalgici după comunism: ”înainte de 1989 se trăia mai bine”