in

”Se pun bazele JANDARMERIEI VIRTUALE. Ministrul de Interne vrea să repete intervenţia din 10 august pe Facebook”

Comunicat de presă, deputat Silviu Dehelean (Grupul parlamentar al USR):

Ministrul de Interne vrea să repete intervenţia din 10 august pe Facebook. Se pun bazele Jandarmeriei virtuale.

Deputatul USR, Silviu Dehelean, membru al Comisiei juridice, l-a interpelat pe ministrul Afacerilor Interne cu privire la o serie de declaraţii pe care acesta le-a făcut în cadrul Comisiei de apărare a Senatului în urmă cu 2 luni.

Doamna ministru Carmen Dan şi-a anunţat atunci ”întreaga disponibilitate” de a începe controlul asupra reţelei de socializare Facebook şi de a iniţia demersuri împotriva celor care se exprimă împotriva politicienilor. Prin răspunsul său, ministrul Carmen Dan confirmă: Ministerul Afacerilor Interne acţionează şi împotriva celor care protestează pe Facebook.
”Ne-am obişnuit cu propunerile cel puţin excentrice, dacă nu chiar nedemocratice, ale unor parlamentari ai Puterii, precum senatorul Brăiloiu, preşedintele Comisiei de apărare a Senatului. Ne-am resemnat cu gândul că aceştia au probleme de adaptare la cadrul democratic, chiar dacă, biologic vorbind, sunt oameni care s-au maturizat după decembrie 1989.
Însă dincolo de parlamentarii care visează să controleze internetul după un model patentat în Coreea de Nord, poziţionarea ministrului Afacerilor Interne nu este doar criticabilă, ci de-a dreptul periculoasă. Pentru că propuneri parlamentare fanteziste sau cu nostalgii totalitare am mai întâlnit, însă niciun ministru de Interne nu a intrat asumat şi total într-o astfel de campanie împotriva libertăţii.
La paravanul securităţii naţionale – în orice regim totalitar sau măcar autoritar – sunt încălcate drepturile individuale.
Doamna Carmen Dan, în răspunsul trimis, mă asigură că vrea să controleze Facebook, însă doar pentru a combate ”ameninţările şi instigările la violenţă”. Ceea ce ar putea părea rezonabil, nu? Cu siguranţă. Însă atitudinea din ultimii ani de guvernare şi intervenţia brutală împotriva manifestanţilor paşnici ne-au demonstrat că Partidul Social Democrat poate vedea oricând şi oriunde o ”ameninţare”.
Poate doamna Carmen Dan va considera o ameninţare la adresa partidului orice mesaj antipesedist. Să ne amintim cum a reacţionat Poliţia, la ordinul doamnei ministru, fără măcar să citească legea înainte, în cazul numărului de înmatriculare din Suedia. E doar un exemplu, cel mai facil. 
Nimeni nu îşi doreşte propagarea violenţei. În mediul online sau oriunde altundeva. Dar nici Partidul Social Democrat şi nici doamna Carmen Dan nu au demonstrat că pot face diferenţa între o ameninţare şi o nemulţumire. Altfel, poate, nu ar fi trimis trupele de jandarmerie împotriva unor cetăţeni paşnici, pe 10 august. Aşa cum se pregătesc să o facă acum, din nou, în mediul virtual”, a declarat deputatul Dehelean.
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Deputatul Constantin Codreanu la Milano, gafe şi o promisiune pentru posesorii de paşaport CRDS

Viitor sumbru pentru România: unu din trei români e dispus să emigreze