in

Viitor sumbru pentru România: unu din trei români e dispus să emigreze

Un sfert dintre români se împrumută pentru a-şi plăti facturile curente, iar circa o treime (32%) dintre conaţionali afirmă că este dispusă să emigreze din cauza situaţiei financiare din ţară, arată rezultatele Raportului European al Plăţilor Consumatorilor, citat de Agerpres.

Raportul de specialitate relevă, totodată, că 59% dintre români fac economii în fiecare lună, valoarea medie a economiilor lunare fiind de 480 lei (104 de euro). Din totalul celor care pun bani deoparte 65% sunt bărbaţi. Motivele pentru care românii economisesc sunt: cheltuielile neprevăzute (75%), vacanţele (42%) sau pentru o viitoare achiziţie imobiliară (13%).

În acest context, România se clasează pe penultimul lor din Europa la valoarea sumelor economisite, în timp ce Elveţia este în frunte, cu o medie de 590 euro economisiţi lunar.

În schimb, România este în topul clasamentului (locul 2) atunci când vine vorba despre numărul persoanelor care şi-au exprimat deschiderea către emigrare, cu un procent de 32% din total. Doar Ungaria depăşeşte România, înregistrând un procent de 35% din populaţie care îşi doreşte să emigreze în viitorul apropiat. Aceste procente sunt duble faţă de media Europei, de 18 procente.

Explicabil, având în vedere că 26% dintre respondenţi au afirmat că, în ultimele 6 luni, au apelat la împrumuturi pentru a-şi plăti facturile. Sursele împrumuturilor au fost prietenii (42%), familia (37%) sau banca (30%). Raportul arată că 35% dintre cei care se împrumută pentru plata facturilor au în întreţinere cel puţin un copil sub 18 ani.

47% dintre tinerii români vor să plece din ţară. Economia României, lovită în plin de plecarea tinerilor

Bărbaţii cărora soţiile le pleacă în străinătate: devin depresivi, dependenți de alcool și violenți

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

”Se pun bazele JANDARMERIEI VIRTUALE. Ministrul de Interne vrea să repete intervenţia din 10 august pe Facebook”

Un deputat român aruncă bomba: «Iată de ce diaspora este fragmentată și antiromânească»