in

William Brînză: Voi cere sancționarea medicului italian care a pus în pericol viața unui român

Indignat de cazul românului din Padova, care nu a fost operat din cauza refuzului medicului italian și îngrijorat de soarta acestuia, William Brînză, președintele comisiei parlamentare pentru românii din străinătate, s-a deplasat la Spitalul Dell’Angelo din Mestre-Veneția (unde fusese internat inițial românul), pentru a cere lămuriri vis-a-vis de această situație, anunţă deputatul într-un comunicat de presă.

William Brînză a stat de vorbă cu reprezentantul spitalului care i-a explicat că, românul (marinar din localitatea Troianu, județul Teleorman) a ajuns în stare gravă la ei, dar cum unitatea nu dispune de aparatura necesară unei intervenții pe cord, l-au transferat la spitalul Santa Maria della Misericordia din Padova.

Rasism medical: „E român, nu-i facem transplant”

„Deranjat că este chemat de acasă chirurgul italian a refuzat sa îl opereze pe conaționalul nostru invocând faptul că este român și dacă are nevoie de o intervenție atât de costisitoare să plece în România pentru a se opera!. Din fericire, medicii din Mestre-Veneția au ținut sub observație situația românului și urmare refuzului medicului din Padova au cerut sprijinul colegilor din Udine unde a și fost operat. Acum, deși se află la secția de terapie intensivă, starea lui este stabilă” a declarat William Brînză.

Deputatul de diaspora a luat legătura cu reprezentanții consulatului general al României la Trieste și a solicitat acestora monitorizarea cazului astfel încât să existe siguranța că românul va beneficia de asistență medicală necesară, la fel ca orice cetățean european.

Transplantul refuzat – Padova: Nu era urgent / Udine: Ba era foarte urgent

De asemenea, William Brînză a informat conducerea spitalului italian că va depune plângere la Colegiul medicilor din Italia, la Ministerul Sănătății, precum și la UNAR (Biroul Național împotriva discriminării rasiale) împotriva medicului.

”Este revoltător că un om care a jurat să își salveze pacienții, a călcat în picioare jurământul lui Hipocrate refuzând să își facă datoria pe motiv de intoleranță, rasism. O astfel de atitudine este de netolerat și voi cere sancționarea dură a acestuia. Totodată, duminică, 26 august 2012, voi reveni la spitalul Dell Angelo, din Mestre-Veneția, pentru a mulțumi personal echipei de medici care l-a ajutat pe cetățeanul român” a mai adăugat William Brînză.

Președintele comisiei parlamentare pentru românii din străinătate William Brînză se află în vizită de lucru în Provincia Veneto în perioada 23-26 august, la invitația comunităților de români din zonă.

William Brînză s-a întâlnit cu badantele din Veneto

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

380.000 de români din Italia au permis auto, iar 420.000 sunt proprietarii unui vehicul

Transplantul refuzat – Padova: Nu era urgent / Udine: Ba era foarte urgent