in

Boldrini ne bate obrazul: «Țările Europei de Est au făcut totul pentru a fi membre UE, uneori au memoria scurtă»

«Trebuie să investim în integrarea refugiaților, este ceea ce ne reproșează partenerii noștri europeni. Suntem generoși la salvarea pe mare, dar carenți la partea care privește integrarea. Dacă i-am însoți în integrare, am avea beneficii, să-i lăsăm în voia sorții înseamnă în schimb să se piardă aceste talente».

Astfel s-a exprimat președinta Camerei, Laura Boldrini, în cadrul emisiunii Uno Mattina, de pe Rai 1, referindu-se la mărturia unui refugiat afghan devenit mediator cultural în Italia.

Apoi Boldrini a arătat cu degetul către Ungaria și către politicile lui Orban care, cu zidul său, încearcă să respingă valul de refugiați. «Țările Europei de Est au făcut totul pentru a fi membre ale Uniunii Europene, care le-a înglobat în această mare familie. Uneori demonstrează că au memoria scurtă, în special Ungaria. Trebuie să amintesc că în ’56 peste 250.000 de ungari au fugit căutând azil în alte țări, circa 30, și astăzi din păcate în Ungaria se pare că toate acestea au fost uitate cu ușurință.»

Boldrini a reiterat linia sa care prevede o primire necondiționată a refugiaților. Președinta Camerei a lansat un apel Europei: «Liderii europeni trebuie să insiste pe o Europă care să fie mai unită. Trebuie să mergem mai departe altfel există riscul ca Europa să se dezintegreze și să câștige acele forțe care doresc dezintegrarea».

«Politica europeană trebuie să fie mai atentă la nevoi, mai atentă la social», a mai spus Boldrini, referindu-se tot la problema imigrației și la atitudinea pe care ar trebui să o adopte UE privind acest fenomen. «Țările Europei de Est au făcut totul pentru a fi membre ale Uniunii Europene care le-a înglobat într-o mare familie. Însă demonstrează că au memoria scurtă, la fel ca ungurii. Liderii țărilor trebuie să fie un stimul pentru opinia publică», a adăugat ea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea deziluzie a întoarcerii în patrie: ”Acasă nu te mai simți acasă, te simți străin și ești tratat ca un străin”

Disperare printre tinerii italieni: 90% cred că e NECESAR să plece din Peninsulă