in

În Italia numai 22% dintre manageri sunt femei

În Italia numai 22% dintre manageri sunt femei, în fața unei medii europene de 29%, arată studiul ”The Boston Consulting Group” (BCG) și ”Valore D”, realizat pe baza a 2.500 de interviuri la care au participat, printre alții, principalii directori și șefi de resurse umane ai firmelor italiene și multinaționalelor cu sedii în Italia.

Diferența începe de departe, de pe băncile școlii, unde orientarea joacă încă un rol central. Fetele, de fapt, continuă să fie mai orientate către parcursuri de studii cu caracter umanist, unde ocuparea, la un an de la licență, se oprește la 40%. Procentul de femei care găsesc de lucru la încheierea studiilor de Inginerie sare, în schimb, la 79%, tot într-o perioadă de 12 luni de la licență.

Odată intrate în firmă, femeile se focalizează cu precădere în zonele de personal, având mai rar funcții tehnice, care oferă totuși mai mari oportunități de dezvoltare. Parcursul de creștere managerială a profilurilor feminine este încetinit în special de ”cultura firmei”. De acest lucru sunt convinse 48% de persoane din eșantionul interpelat. Alte motive trebuie căutate în ”slaba claritate a parcursurilor de carieră” (26% din eșantion) și apoi în ”angajamentele familiale” (23%).

Dintre femeile cu un rol executiv 30% au avut primul copil până la 30 de ani, față de 16% dintre celelalte directoare și 22% din media celorlalte femei. Un aspect care pune în discuție opinia foarte răspândită potrivit căreia astăzi, în Italia, familia și cariera în funcții de conducere sunt cu greu compatibile pentru sexul feminin.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Moartea Marianei Odică continuă să creeze discuții: ”Sinucidere? Sora mea nu putea să se înjunghie singură de cinci ori”

Campiglia, muncitor român înțepat de o viespe, mort la spital după 20 de zile