in

A început Festivalul Propatria 2014 – Roma. Lansarea printr-un flash mob românesc cu coregrafie

O sută de artisti si zeci de persoane, îmbrăcate în ii, sunt așteptate vineri 20 iunie, la ora 18.00, în Piazza del Campidoglio de la Roma pentru a participa la primul flash mob românesc cu coregrafie. O întâlnire cu presa va avea loc la ora 11.30, la „Corso Grand Suite”, în via del Corso 117, se arată într-un comunicat al biroului de presă al Festivalului Propatria, citat de Agerpres.

Iată cum va fi lansat Festivalul Propatria 2014, eveniment dedicat tinerilor români talentați din diaspora care se va desfășura în capitala Italiei în perioada 20 iunie — 7 iulie.

Organizatorii au ales să aducă în atentia italienilor si turistilor din capitala Italiei frumusetea traditiilor românesti, prin promovarea IEI — celebra ‘blouse roumaine’ lăudată de artisti si designeri din întreaga lume, de la Matisse la Yves Saint Laurent si Jean Paul Gautier. Ca element de surpriză, în piață vor apărea persoane îmbrăcate în IE sau cu o cămașă albă și diferite accesorii tradiționale.

La FLASH MOB, care a fost pregătit de către regizorul italian Sandro Rosi vor participa artisti români si italieni care vor cânta ‘Oda Bucuriei’ de Beethoven: membrii corurilor „A saptea notă”, „Ars Nova” si orchestra „Setticlavio” alături de Ansamblul Folcloric româno — basarabean ‘Arțăraș’ . Evenimentul va fi filmat cu opt telecamere, ulterior va fi realizat un video difuzat online.

„Alegerea imnului Uniunii Europene, în acest context, este semnul unitătii si integrării comunitătilor noastre într-o Europă multiculturală, îmbogățită în fiecare zi cu valori culturale” — spune Mioara Moraru, vicepreședinta Asociatiei Propatria, promotor al Festivalului ajuns la a patra editie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Delegații ale Inspectorul General al Poliției și Ministerului Apărării din România, în vizită la Roma

Miss România în Italia a descoperit noi metode de înfrumuseţare a corpului: «M-am reprofilat pe culturism»