in

Alessandria, a rupt ciocanul în capul soţiei

Agresiunea consumată la Spinetta Merengo, Alessandria (Piemonte), unde în după-amiza zilei de 17 ianuarie un bărbat şi-a agresat cu un ciocan partenera de viaţă, putea avea consecinţe fatale.

De evitarea unei tragedii s-au ocupat carabinierii cu o intervenţie rapidă şi norocul, având în vedere că ciocanul s-a rupt după primele lovituri aplicate.

Ioan Cocrea, cetăţean român de 46 de ani, şi-a lovit de mai multe ori în cap soţia care se uita la televizor. Avertizaţi cu un apel la 118, carabinierii au ajuns la faţa locului cu două patrule în numai câteva minute, găsindu-l pe bărbat încă în casă murdar de sânge şi pe partenera sa aşezată cu capul între mâini. Bărbatul părea liniştit în acel moment însă femeia a povestit că furia ucigaşă doar s-a stins când, din fericire, vechiul ciocan utilizat pentru agresiune s-a rupt.

Din primele reconstituiri se pare că gelozia bărbatului a fost cauza declanşatoare, deşi în acea zi între cei doi nu avusese loc nicio ceartă.

În timp ce vorbea cu militarii în aşteptarea ambulanţei, femeia s-a adresat bărbatului vorbind în limba română şi acesta imediat s-a înfuriat, încercând să ajungă la soţie cu o figură ameninţătoare. În acel punct, a fost definitiv blocat şi încătuşat, fiind imediat însoţit în maşina de serviciu. Între timp la faţa locului a sosit personalul medical, care i-a acordat primele îngrijiri femeii şi a însoţit-o, cu o autoambulanţă, la spital pentru un control mai aprofundat.

Militarii au căutat în interiorul locuinţei ciocanul utilizat pentru comiterea infracţiunii, găsindu-l, efectiv distrus, sub o mobilă unde îl ascunsese bărbatul. Ciocanul, lung de circa 30 de centimetri şi cu greutatea de circa 600 de grame numai în partea metalică, a fost sechestrat.

Declaraţiile ulterioare ale victimei au permis să se clarifice faptul că ea, imediat după agresiunea din partea soţului, a încercat şi să fugă din locuinţă, însă calea i-a fost blocată de soţ, care, punându-se în faţa uşii de la intrare, a împiedicat-o să iasă. Ioan Cocrea a fost arestat pentru tentativă agravată de omor.

Femeia, lovită cu ciocanul în cap de patru ori, a efectuat o tomografie şi a fost supusă consultaţiilor medicale de rigoare. Din fericire i-au fost diagnosticate „numai” cele patru răni deschise în zona frontală, temporală şi occipitală, care nu au produs consecinţe ulterioare. După ce a fost ţinută sub observaţie întreaga noapte, a fost externată în dimineaţa zilei de 18 ianuarie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Noul preşedinte al Italiei? Ar putea fi negru…”

Milano, român de 52 de ani, ucis pentru că voia să mângâie un câine