in

Arestați pentru furtul unui sfinx egiptean

Un extraordinar sfinx egiptean din granit african, de la un mormânt străvechi din Tuscia, a fost recuperat de militarii de la Comandamentul Provincial al Gărzii de Finanțe din Roma, împiedicând astfel să sfârșească în circuitul pieței clandestine internaționale. Anchetele Grupului de Protecția a Patrimoniului Arheologic de la Nucleul Poliției Fiscale din Roma, au început de la controlul întâmplător al unui camion condus de un român, pe timpul căruia au fost găsite un obiect ceramic care provenea dintr-o zonă arheologică și mai multe fotografii ale prețioasei sculpturi egiptene.

După ce au efectuat anchete suplimentare, agenții au găsit sfinxul, deja ambalat într-o cutie ascunsă în interiorul unei sere, gata să fie expediată în străinătate. Datorită percheziției la domiciliul șoferului român, efectuată imediat, au fost ridicate alte elemente legate de sfinx, care proveneau din săpături clandestine efectuate la Monterosi, în provincia Viterbo.

Sfinxul egip tean era probabil decorațiune a unei momânt nobiliar etrusc sau a unei vile de petrecere a timpului liber și a fost descoperit în zona necropolei Montem Rossulum. Datând din vremea lui Ptolemeu, cu linii șterse de timp dar încă întreg, sfinxul măsoară 120 de centrimetri pe 60 și datează din secolul IV înainte de Cristos. Liniile statui au fost probabil erodate de vânt, de nisip și de ploaie pentru că granitul african nu este un material foarte rezistent la intemperii. Au fost denunțate două persoane: un român și un italian

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sicilia, găsiți morți în casă: „probabil au băut vin cu metanol”

Censis: “Legi înapoiate, italienii sunt mai deschiși”