in

Autocar românesc implicat într-un accident grav la Bologna

Joi, 25 aprilie, în jurul orei 22, ora Italiei, în apropiere de Bologna, un autocar românesc plin cu călători, care se întorceau în România, s-a ciocnit cu un camion cu remorcă. Din declarațiile reprezentanților firmei românești de transport, Brianna Tour, vina ar fi fost a șoferului de camion care ar fi trecut de pe o bandă pe alta a sensului de mers, fără să se asigure, apoi în încercarea de a redresa autovehicolul a frânat, de aici rezultând și coliziunea frontală.


Accidentul s-a produs pe autostrada A14 (Adriatica), în apropiere de Cattolica, pe sensul de mers către Bologna. Autocarul se întorcea în România și era plin cu pasageri. Proprietara autocarului, firma Brianna Tour, a fost înființată în anul 2006, are sediul la Piatra Neamț și face curse regulate între Italia și România. Până în prezent nu a fost implicată în alte accidente rutiere grave.

Contactați telefonic, reprezentanții firmei ne-au declarat că situația nu este foarte gravă. Singurul accidentat a fost șoferul, care a fost operat la piciorul stâng și este în afara oricărui pericol. ”Din fericire nu au fost victime iar singurul rănit mai grav este șoferul nostru. Aseară a fost operat, a avut ruptură de tibie la membrul stâng. Acum se află în afara oricărui pericol. Niciun alt pasager nu a suferit răni grave sau care să necesite intervenția medicilor.” ne-a declarat fratele patronului firmei.

”Fratele meu este în drum spre Italia, cu un alt autocar, în cursul după amiezii va ajunge și va prelua călătorii. Ne pare rău pentru tot ce s-a întâmplat.” a mai completat acesta.

Tot de la firma Brianna Tour am aflat că din primele cercetări se pare că vina ar fi a șoferului de camion cu care s-a ciocnit autocarul românesc. ”Am discutat cu șoferul, cu alți călători și vina se pare că ar fi fost a camionagiului. Acesta a încercat să treacă de pe o bandă pe alta fără să de asigure. A lovit autocarul cu coada camionului pentru că a frânat brusc și de aici s-a produs accidentul. Șoferul nostru a fost prins între scaun și volan. Pompierilor le-a trebuit ceva timp să-l scoată. Din fericire e în afara oricărui pericol.”

Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Catedrala Mântuirii Neamului, investiţie de 100 milioane de euro

Interviu în exclusivitate, Alessandro Gassman: „Politicienii italieni sunt mai infractori decât românii”