in

Autorul jafului de la Prato, extrădat din România

Un cetăţean român de 35 de ani a fost extrădat din România pentru un jaf comis pe 11 octombrie 2012 la Prato. Românul, al cărui nume nu a fost furnizat, a fost luat în primire de carabinieri imediat ce a coborât din avionul care l-a adus din România şi a fost dus la închisoarea Rebibbia.

Mandatul de arest preventiv a fost emis în iulie 2013 de judecătorul pentru investigaţii preliminare de la Tribunalul din Prato pentru complicitate la jaf şi vătămare corporală gravă. Bărbatul a fost arestat de poliţia română în executarea unui mandat european de reţinere.


Potrivit reconstituirii, arestatul, împreună cu un conaţional de 29 de ani care încă nu a fost găsit, s-a făcut responsabil la Prato, pe 11 octombrie 2012, de un jaf în dauna unui bătrân întreprinzător de origine sardă, Salvatore Frau.

13.000 de români, după gratii în închisorile din străinătate

Infractorul care încă nu a fost prins, în jurul orei 7, cu scuza de a-i cere o informaţie, l-a abordat pe întreprinzătorul pe atunci de 78 de ani în timp ce îşi deschidea firma de tors de pe via Rossini şi, cerându-i apoi un pahar cu apă, a intrat cu el în firmă.

Complicele (cel arestat) a intrat în firmă după cei doi şi împreună cu conaţionalul l-au agresat în mod repetat cu pumnii şi picioarele în cap şi corp pe bătrân şi, ameninţându-l şi cerându-i să spună unde ţine banii, i-au furat portofelul, care conţinea 2.000 de euro în numerar, ceasul, un lănţişor din aur, diferite documente şi două telefoane mobile.

Cei doi jefuitori, după ce i-au pus căluş şi au imobilizat mâinile şi picioarele bietei victime legând-o cu bandă adezivă, au fugit. Întreprinzătorul, care după ce s-a eliberat a dat alarma şi a fost dus imediat la Urgenţă, a fost diagnosticat cu fractură de coaste şi un traumatism facial şi toracic, vindecabile în 30 de zile.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Verona, român de 40 de ani a murit strivit într-un container de colectare a hârtiei

”Tu ştii ce mai fac părinţii tăi? Îngrijește-i pe ei, nu pe italieni!”