in

Criza economică/ Wall Street Journal: Italia a ajuns mai riscantă decât România

Costul asigurării datoriilor statului italian împotriva intrării în default (incapacitate de plată) l-a depăşit pe cel calculat în cazul Bulgariei şi României, scrie Wall Street Journal Europe, citat de Mediafax.

"Odată ce pieţele au început să atace Italia, a avut loc deja obişnuita răsturnare a ordinii anterioare crizei", notează WSJ, făcând referire la creşterea costurilor credit default swap (CDS) în cazul Greciei, Irlandei şi ale altor ţări din zona euro afectate de criza datoriilor de stat peste nivelurile ţărilor din est.

În pofida ratingului AA- atribuit Italiei de Fitch, al patrulea în categoria “investment grade”, costul CDS-ului la cinci ani a crescut la 289.000 de dolari pentru o datorie de 10 milioane de dolari, faţă de 247.000 de dolari în cazul Bulgariei, respectiv 265.000 de dolari în cazul României.

Situaţia demonstrează cât de puţin contează ratingul oficial de credit al unui stat. Ambele ţări est-europene sunt calificate de Fitch la BBB-, cu şase trepte sub Italia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fănică şi Mihai, morţi ieri pe şantierele din Italia/ “Mulţi români nu denunţă accidentele, de frică să nu fie concediaţi”

Un tânăr acuzat de omorârea unui bătrân italian pentru 20 de euro, arestat în România