in

Căzut de pe navă, mort după 10 zile

Pe 9 martie, la ora 16, în secţia de terapie intensivă a spitalului Santa Chiara din Pisa, a fost declarată moartea cerebrală a lui Haralambie Mungiu, sudorul român de 42 de ani care era internat în stare de comă de pe 29 februarie.

Muncitorul a căzut de pe o scară pe puntea unei nave în construcţie pe şantierul naval Nca din Marina di Carrara.

Comisia medicală înainte de a-i declara moartea a trebuit să aştepte, aşa cum prevede legea, şase ore, astfel la ora 22 a zilei de 9 martie a fost declarat mort.

Muncitorul lucra pentru o firmă din Sarzana (La Spezia) care luase lucrările în antrepriză şi era rezident la Spezia. Era căsătorit şi a lăsat în urmă soţia şi o fiică de numai doi ani şi jumătate.

Sudorul român a fost găsit inconştient în interiorul navei de câţiva colegi de muncă. Niciunul nu asistase la accident. După accident a rămas tot timpul în comă, din cauza traumatismului cranian deosebit de grav pe care l-a suferit.

Mungiu era un muncitor angajat de o firmă românească. Massimiliano Federici, patronul firmei Cismar, este asociat cu firma românească Navisaldmecc, a cărei angajat direct era Mungiu.

După accident, în aceeaşi dimineaţă, lucrătorii au intrat în grevă spontană, şi a doua zi membrii sindicatului din şantier au ieşit în stradă şi au făcut 4 ore de grevă pentru a solicita atenţie privind siguranţa.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO Războiul brânzei/ Mii de agricultori au protestat la Roma împotriva “brânzei italiene falsificată în România”

Fotograf la nunţile românilor din Italia: de la târnăcop, la aparate de filmat de 3000 de euro