in

Duceau în România tractoare, motocositoare și panouri fotovoltaice, toate furate. Opt persoane arestate

O bandă compusă din cetățeni români și italieni ducea în România tractoare, motocositoare și panouri fotovoltaice. Toate furate.

Furturi în întreg nord-estul Italiei, cu tractoare, motocositoare, panouri fotovoltaice, roți și jenți de mașini de marcă în vizorul unei bande italo-române compusă din opt persoane. Grupul a fost prins de carabinierii din Palmanova. Anchetele sunt coordonate de procuratura din Udine.

Ancheta a fost demarată după câteva furturi puse la cale în noaptea dintre 15 și 16 mai 2016 în dauna unor firme din San Giovanni al Natisone. În acea ocazie răufăcătorii au intrat în posesia unui camion Fiat Iveco Eurocargo și a unui tractor BCS model Valiant.

Activitatea investigativă a permis să se identifice un autoturism ”curat”, cu care răufăcătorii, după ce au ajuns în localitatea în care au comis furtul, au escortat camionul furat, și proveniența subiecților, plasată în zona geografică cuprinsă între Prata di Pordenone și Motta di Livenza (TV). Activitățile ulterioare au permis să se găsească și identifice toți componenții bandei, formată din 6 cetățeni de naționalitate română, dintre care câțiva deja cunoscuți forțelor de ordine, și 2 cetățeni italieni.

Un depozit din Cusano di Zoppola – privincia Pordenone – de pe șoseaua statală SS.13 ”Pontebanna”, pus la dispoziție de unul dintre italienii implicați, era ”baza logistică”. Hoții depozitau acolo parte din bunurile furate. Înăuntru au fost găsite 1.790 de kg de cabluri din cupru, furate din parcul fotovoltaic al firmei Solar din Cusano di Zoppola.

Prada era transportată în România în camioane cu numere românești, în special la final de săptămână, când era mai ușor să se evite controalele. Odată sosite în România, bunurile erau recepționate de alți subiecți care se ocupau de operațiunile de descărcare și depozitare în așteptarea găsirii unor cumpărători.

Tribunalul din Udine a emis șase mandate de arest preventiv pe numele lui Andrei Marian Pădurariu, Sorin Iulian Dumitrache, Mihai Daniel Gorghiu, Dorel Stejărel Chirilă, Bernardo Brescia și a unui alt cetățean român în fază de localizare, și două mandate de arest domiciliar pe numele lui Ruggero Bortoluzzi și Iulian Toader, pentru grup infracțional și comiterea de ”furturi agravate” cu caracter transnațional.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Noul deputat de diaspora, Doru Coliu, iese la atac: ”Diaspora are nevoie de acțiuni și rezultate concrete, nu de circ ieftin”

Parlamentarii diasporei, TOȚI în opoziție. «Nu vor face nimic patru ani»