in

În culise la Rai Uno, cu Ştefan Atîrgoviţoae: “Pentru mine, muzica e şi o distracţie”

Ştefan Atîrgoviţoae, un băiat în vârstă de 11 ani, originar din Iaşi, a câştigat premiul întâi în cadrul unei emisiuni pentru promovarea tinerelor talente transmise de Rai Uno – "Ti lascio una canzone". Evoluţia românului a fost apreciată de telespectatorii fideli ai emisiunii, dar şi de juriu.

Ştefan cu mama lui şi premiul obţinut

Copilul a povestit pentru Gazeta Românească, la câteva ore după obţinerea trofeului, că nu a avut emoţii foarte mari, deşi ceilalţi copiii erau "foarte talentaţi". Băiatul se pregătea pentru această competiţie de mai multe luni cu profesoarele sale, Mirela Fugaru şi Ligia Adela Grozan. De altfel, în fiecare săptămână, Ştefan face naveta de la Iaşi la Bucureşti pentru a lua lecţii de canto.

"Mergem o dată pe săptămână la Bucureşti, datorită programului BCR Speranţe. În urma rezultatelor din anii trecuţi, Ştefan a fost selectat pentru o bursă în programul BCR Speranţe. Acest program îi oferă toată pregătirea necesară şi tot ceea ce înseamnă cheltuieli pe domeniul muzical, de la negative, costumaţii de scenă, bilete de avion, drumuri la Bucureşti până la plata pofesorilor", spune mama copilului, Carmen Atîrgoviţoae.

14 trofee în trei ani

Talentul lui Ştefan a fost remarcat de mama lui în jurul vârstei de doi ani. La doar cinci ani şi jumătate, copilul a fost înscris la Şcoala Populară de Artă, iar un an mai târziu, în paralel, la Palatul Copiilor din Iaşi, la o clasă de canto.

În 2007, Ştefan a câştigat primele sale două trofee la concursurile "Ti amo" şi "Cerbul copiilor". De atunci până acum a strâns 14 trofee, cel mai important fiind cel de la  Festivalul Sanremo Junior, câştigat în aprilie 2011 cu piesa "În paşi de step", semnată de compozitorul Jolt Kerestely. La Sanremo, Ştefan a avut concurenţi din alte 16 ţări. Băiatul este interesat să mai participe şi la alte concursuri din Italia. Pe plan naţional, i-ar face plăcere să fie selectat pentru Mamaia copiilor, iar peste câţiva ani să reprezinte România la Eurovision.

"Câteodată trebuie să-mi sacrific şi timpul liber. Fac repetiţii cu mama acasă. Noi ne menţinem la valoarea la care m-au adus profesoarele. Trebuie să repetăm mereu, iar mama mă ajută", povesteşte Ştefan. Referitor la faptul că unul dintre membrii juriului de la concursul "Ti lascio una canzone" i-a spus să-şi dedice timp şi pentru alte activităţi ale vârstei, Ştefan a mărturisit că "pentru mine şi muzica este o distracţie. Mă distrez când cânt. Pentru mine muzica nu e o muncă, este o distracţie, îmi place".

În seara finalei concursului "Ti lascio una canzone", băiatul român a fost acompaniat pe scenă în timp ce interpreta piesa "Profeto non saro" de cunoscutul cântăreţ Umberto Tozzi, un moment foarte emoţionant.

Trofeul pleacă la Iaşi

"Am avut emoţii foarte mari, deoarece în concurs au fost piese de mare greutate pentru italieni şi, normal, piese iubite", povesteşte mama copilului, Carmen Atîrgoviţoae. "În ultimele şase minute cât a durat duelul dintre ultimii doi concurenţi nici nu mai puteam să respir. Nu-mi venea să cred că a ajuns până acolo", îşi aminteşte mama lui Ştefan.

Pentru Ştefan, care este extrem de mândru că a reprezentat România cu succes, este important şi faptul că a reuşit să obţină acest premiu care pentru prima dată iese din Italia.

"Este un trofeu istoric, a trecut prin patru generaţii, aceasta este a cincea. Nici un copil până acum nu a reuşit să-l ia acasă. Este pentru prima dată când trofeul iese din Italia şi merge în România", ne mărturiseşte Carmen Atîrgoviţoae.

C.V.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO/ De ce “Zlatan Ţiganul” e satiră iar “Rabinul zgârcit”, insultă

PD va susţine un român la următoarele alegeri locale de la Roma