in

Italia, trei sferturi dintre tineri trăiesc din banii de buzunar de la părinți

Mai mult de jumătate dintre italienii de 30 de ani trăiesc în 2014 din banii de buzunar de la părinţi (51%) sau de la bunici şi alte rude (3%) care sunt constrânşi să ajute tinerii până la o vârstă avansată.

Acest lucru reiese dintr-o analiză Coldiretti/Ise asupra tinerilor cu vârsta cuprinsă între 30 şi 34 de ani. Ajutorul părinţilor şi rudelor urcă la 79% dacă se iau în considerare toţi tinerii sub 34 de ani.

7 milioane de tineri italieni stau cu părinţii

“Într-o situaţie ca aceasta – subliniază Coldiretti – nu ne miră faptul că 75% dintre tinerii italieni trăiesc cu părinţii în casă, unde însă încearcă să se facă utili, astfel că 76% fac cumpărături, 73% gătesc şi 60% fac mici reparaţii, chiar dacă există un procent de 16% ca nu îşi fac nici măcar patul”.

Familia a devenit o “reţea de protecţie socială determinantă care operează ca furnizor de servicii şi protecţie pentru membrii care au nevoie de acestea”, a afirmat preşedintele Coldiretti, Roberto Moncalvo, subliniind că “structura familiei italiene în general, şi a acelei agricole în particular, considerată în trecut depăşită, s-a demonstrat în schimb, în fapte, fundamentală pentru ca mulţi cetăţeni să nu se cufunde în dificultăţile crizei”.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Iată de ce nu avem un român în Parlamentul italian

Elveţia, nu e rasist să spui “porc străin” sau ”refugiat jegos”