in

Italia, zeci de furturi din casele de bătrâni, doi români arestați după un an și jumătate de cercetări

Doi tineri români sunt acuzați de polițiștii din Italia că fac parte dintr-o grupare organizată care fură din casele de bătrâni. Aceștia sunt acuzați de 24 furturi în case de bătrâni, dar și în magazine și ferme. Din grupare fac pare doi români, dintre care unul reținut pe teritoriul Italiei și un altul aflat deja în custodia autorităților din România. Alți trei albanezi și un italian au fost reținuți de carabinieri, relatează cotidianul Repubblica.

Carabinierii din Stradella (PV), împreună cu cei din Voghera, Tortona, San Donato Milanese, Ravenna și Senigallia au reținut o grupare infracțională care ar fi efectuat 24 de furturi, dintre care 18 în case de odihnă, trei în locuri publice și trei în cazul unor vehicule agricole. Cinci dintre ei, cu vârste cuprinse între 28 și 48 de ani, au fost arestați, și reținuți preventiv în Italia, în timp ce un al șaselea destinatar al avizului de custodie se află în România.

Arestările au avut loc vineri, după mai bine de un an și jumătate de investigații coordonate de procurorul de la Tribunalul Pavia, Valentina De Stefano și coroborate de servicii multiple de observare, control și urmărire, precum și evaluări tehnice, demarate în februarie 2018. 

În cadrul investigațiilor, două persoane au fost arestate în stare de libertate pentru primirea de bunuri furate și alte două pentru trafic de droguri.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministrul diasporei, cu un alai de funcționari, în turneu prelungit în Italia, pentru a informa românii despre cum să voteze

Cea mai frumoasă voleibalistă din România a ajuns la un renumit club din Italia. „Este un lucru extraordinar pentru mine”