in

Italienii ne invidiază pentru Justiție. ”Dacă furi în Italia, ești eliberat imediat”

Din nou un episod care confirmă stereotipul, de această dată pozitiv, în favoarea României, cu privire la Justiție. În Italia se spune foarte des că Justiția din România funcționează foarte bine.

Carabinierii au oprit în noaptea de 30 noiembrie pe timpul unui control la Firenze un român de 27 de ani care figura printre persoanele căutate de Interpol. Era urmărit de un mandat internațional de reținere pentru că a furat în România oi și cai. Fusese condamnat la 6 ani și 9 luni de închisoare. Militarii au rămas puțin nedumeriți de pedeapsa mare pentru asemenea fapte considerate „minore” în Italia, dar nu le-a rămas decât să aplice mandatul de reținere și să-l aresteze pe tânăr.

Italia nu mai recunoaște avocații făcuți pe bandă rulantă în România

Cotidianul „La Repubblica” a scris, pe 1 decembrie, de un alt episod: patru hoți de naționalitate română blocați miercuri noapte, 27 noiembrie, de carabinieri cu circa 100 de obiecte cu valoarea de 18.000 de euro tocmai furate de la vechea argintărie Braganti de pe via Ponte alle Mosse, la Firenze, au fost judecați pentru furt, condamnați la doi ani de închisoare cu suspendarea condiționată a pedepsei și imediat eliberați.

În schimb, amintește „La Repubblica”, românul de 27 de ani, urmărit de un mandat european de arestare și găsit de carabinierii de la unitatea Firenze-Rifredi, se află în închisoarea din Sollicciano în așteptarea extrădării: în România a fost condamnat la 6 ani și 9 luni pentru furtul, în 2007, a 7 oi și 2 cai de la o fermă din Rebricea, județul Vaslui, și pentru furtul, în 2012, a unei căruțe cu 2 cai de la o fermă din Miclești, același județ.

Acestora trebuie să li se adauge o condamnare precedentă la alți 6 ani pentru o serie de furturi de cai comise tot în România cu alți conaționali între februarie și august 2009. Condamnarea totală ajunge astfel la aproape 13 ani de închisoare: o pedeapsă care în Italia se aplică pentru fapte grave sângeroase sau pentru mari traficuri de stupefiante.

Corriere della Sera: Cum divorţează italienii în România în 6 luni, cu doar 1500 de euro

Comandantul provincial al carabinierilor, colonelul Andrea Taurelli Salimbeni, a comentat astfel: „Noi ne desfășurăm cât mai bine munca încercând să-i dăm pe vinovați pe mâna justiției. Cu siguranță certitudinea pedepsei ar servi la garantarea justiției și siguranței. Ar fi un important factor descurajator”.

Pentru infracțiunile de prădare și criminalitate stradală, în schimb, Italia este țara ideală, afirmă „La Repubblica”. Delincvenții care devalizează case și magazine, care fură de la pasagerii autobuzelor, care păcălesc și jefuiesc bătrânii, care fac trafic pe stradă nu au prea mult de ce să se teamă de justiția italiană, pentru că legea le oferă vinovaților o mie de posibilități de scăpare înaine de a se manifesta cu duritate.

Bucarest connection / Avocați italieni cu diplome românesti, ancheta ministerului justiției

Dacă un cetățean român riscă în patrie o avalanșă de ani de închisoare pentru furt, este natural să vrea să se mute în Italia unde riscă mult mai puțin. Articolul se încheie astfel: „Si fără a vrea să facem vreo nedreptate mulților români care lucrează cinstit în Italia, unele date te fac să reflectezi. La 1 ianuarie 2007 România a intrat în Uniunea Europeană și în șase luni infracțiunile de pe străzi (furturi, agresiuni, jafuri) au scăzut cu 26%: în aceeași perioadă aproape toți cei 58.000 de cetățeni care au fost expulzați din Italia între 2004 și 2006 reveneau la noi în țară”.

Justiția română iese bine, dar românii din Italia ies rău: sunt din nou considerați ca o comunitate de infractori.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cățeluși proveniți din România, sechestrați pe aeroportul din Fiumicino

Padova, îndrăgostit de mama prietenului său, trimis în judecată pentru hărțuire