in

Ministra Cècile Kyenge: “Și eu am fost «badante»”

Și Cecile Kyenge, la fel ca alte multe femei străine din Italia, a lucrat o perioadă din viața sa ca îngrijitoare.

Timp de șase ani am efectuat acestă muncă, astfel îmi plăteam studiile”, a dezvăluit pe 19 noiembrie ministrul Integrării intervenind la Roma, la prezentarea “Badami”, un film-reportaj al regizoarei Mariangela Forcina care spune povestea a trei îngrijitoare românce.

“Timp de un an – a mai povestit ministrul – la sfârșit de săptămână, mergeam la o doamnă de 90 de ani. Îi spuneam că am nevoie de ea pentru a nu mă simți singură. Ea, la 90 de ani, era complet autonomă și gătea și pentru mine. Nu voia ajutor și avea numai nevoie să vorbească. Și eu îmi luam cu mine cărțile și studiam”.

Ministra Kyenge, lăudată de secretarul ONU, Ban Ki-Moon

Kyenge, care apoi a devenit oftalmolog, pe timpul experienței sale de îngrijitoare a asistat și o persoană cu infirmitate. “Dacă există un ajutor al tehnologiei, se poate reuși stabilirea unui contact și ieșirea din medicali zare”, a explicat, spunând că aceea a fost o perioadă dificilă a vieții sale.

Potrivit ministrului, “astăzi trebuie să încercăm să consolidăm formarea acestor persoane, care deseori au nevoie de un mare sprijin psihologic. Timp de câteva luni am asistat bolnavi în stadiu terminal la Oncologie, am văzut persoanele care asistau acești bolnavi și care nu se plângeau niciodată, o făceau cu dragoste. Aceste persoane trebuie sprijinite”.

Ministra Cecile Kyenge: „Sunt atacată pentru că distrug stereotipurile”

“Cetățenia – a adăugat Kyenge – se consolidează prin viața de zi cu zi, prin gesturi mici. Care nu sunt ni ci odată valorizate, însă în spatele acelor munci sunt chipuri, povești”.

Îngrijitoarele, a încheiat ea, “sunt persoane care nu cer niciodată nimic în schimb, pur și simplu pentru că sunt în serviciul celuilalt. Trebuie să fie valorizate mai mult și trebuie să le înțelegem mai mult. Să considerăm această diversitate importantă pentru consolidarea acestei cetățenii”.

Ministra Kyenge: „Îmi fac griji pentru siguranța fiicelor mele”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Concerte, filme și spectacole la Torino, cu ocazia Zilei Naționale a României

O nouă ocupație a românilor din Italia: distribuitor de carburant de contrabandă