in

Montecatini, a bătut un polițist: român condamnat la 8 ani de închisoare

O condamnare exemplară: 8 ani de închisoare pentru infracțiunea de vătămări foarte grave contra unui polițist. Gheorghe Spătaru, 31 de ani, a fost condamnat pentru agresiunea din 13 martie, la Montecatini, când, împreună cu un alt român, minor, l-a adus în stare de inconștiență pe inspectorul de poliție Paolo Pieri.

Procurorul ceruse șase ani, pedeapsă minimă pentru „o vătămare cu cicatrici permanente.“ La citirea sentinței, inculpatul a izbucnit în lacrimi, plâns care l-a însoțit pe tot parcursul ședinței, chiar și atunci când a vrut să facă declarații spontane.

În timpul ședinței, a fost audiat și minorul, cel care i-a dat inspectorului de poliție cu o sticlă în cap, care s-a spart și i-a făcut cicatrici la obraz.

„Din cauza loviturii la cap, din acele momente, îmi amintesc doar frânturi. Ultima imagine pe care o am este cea a celui mai tânăr dintre cei doi care mă priveau cu un gât de sticlă zpartă în mână. Apoi a venit la ambulanță.”, a povestit victima judecătorilor.

În acea dimineață inspectorul se afla pe acea stradă centrală din Montecatini împreună cu câinele său. A observat doi români cu două sticle de vin în mână, care inoportunau vânzătoarele de la magazine. „Intenția mea a fost să chem o patrulă a poliției. Dar n-am avut timp. Au început să hărțuiască o doamnă în vârstă, atingând-o și spunându-i ceva ce nu-mi amintesc. Așa că a trebuit să intervin. M-am apropiat prezentând legitimația de polițist.” N-a avut timp să spună mai mult, a fost lovit de la spate, apoi cu o sticlă în figură, apoi cu pumnii și picioarele până la inconștiență. A suferit ruperea a doi dinți și o rană care a necesitat zeci de puncte.

Citește aici mai multe detalii despre acest caz:

Toscana, polițist desfigurat în bătaie de doi români, l-au tăiat pe față cu un ciob de sticlă pentru că luase apărarea unor femei

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Copil român de un an împușcat pe stradă la Roma, în brațele mamei sale. Intervine Ambasada

«Am emigrat la București și pentru un an am avut depresia emigrantului»