in

Monument vandalizat la Verona: „Andri te iubesc”

“Andri, te iubesc”. De câteva zile această inscripţie, cu siguranţă opera unui român, a apărut pe un monument din Verona, bazinul (vasca) Arsenale din cartierul Borgo Trento.  

Inscripţia a declanşat indignarea rezidenţilor, chiar dacă nu este ofensivă. “Dimpotrivă: este un mesaj de dragoste, scris în română”, scrie L’Arena. 

Dar tot vandalism se cheamă, aşa că un consilier Pdl de la primărie de circumscripţie, Alberto Bozza, a cerut intervenţia societăţii de curăţenie a oraşului, Amia, pentru ştergerea inscripţiei.

“Bazinul este un monument şi trebuie tratat ca atare”: Bozza a cerut “refacerea imediată a decorului în unul dintre locurile cele mai frumoase ale oraşului”.

"Dedicaţie" pe poarta casei Julietei

În august 2010, opinia publică din Verona a fost şocată de un alt episod asemănător. Un român de 26 de ani a vandalizat unul din cele mai vizitate monumente din oraş: celebra casă a Julietei

Pe 21 august, mai mulţi turişti au chemat poliţia după ce l-au văzut pe român căţărându-se pe poarta din faţa casei Julietei, înaltă de 4 metri şi scriind cu carioca roşie o "dedicaţie" (FOTO)  pentru două prietene care îl însoţeau.

Agenţii l-au surprins pe vandal în timp ce îşi fotografia "opera", trei inscripţii cu următorul conţinut: "Lady k love you", "Ioana + Ciprian", "Iri +Andreea".

Românul, rezident la Vercelli, a fost denunţat pentru vandalism.

Preşedintele Regiunii Veneto, Luca Zaia (Lega Nord), a luat o poziţie dură, afirmând că românul "ar trebui expulzat, pentru că gestul său este în sine iresponsabil, o ofensă adusă oraşului nostru, dar în primul rând este o violenţă contra frumosului, contra patrimoniului nostru cultural, contra identităţii venete."

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO/ Mădălina Ghenea, senzuală într-o scenă de striptease

La Repubblica: România are cea mai ieftină benzină din Europa. Italia, cea mai scumpă