in

Reggio Emilia, ”La banda dei salami”: șase români au furat tone de salam, cârnați și șuncă, în valoare de 20.000 de euro

Şase români au furat două tone de salam, cârnaţi și șuncă de la o fabrică din San Polo d’Enza (Reggio Emilia).

Polițiștii italieni au cerut arestarea lor pentru furt calificat și complicitate la furt calificat. Polițiștii italieni i-au căutat timp de un an pe români, pe care i-au botezat „La banda dei salami”.

Pe 11 martie 2017, cei șase hoți au dat o lovitură de 20.000 de euro la fabrica de mezeluri Marazzi.

Ei au reușit să fugă cu peste 2 tone de mezeluri: 300 de kg de cârnați, 500 de kg de prosciutto, 300 de kg de mușchi de porc, 300 de kg de cotlet de porc și zeci de kilograme de salam. În plus, hoții au furat echipamente folosite în fabrică pentru prelucrarea mezelurilor. Paguba totală a fost estimată la 20.000 de euro.

Hoții au reușit să fugă cu marfa, folosindu-se de trei dube. Polițiștii au avut nevoie de luni de zile pentru identificarea făptașilor. Mai întâi au fost identificate mijloacele de transport, apoi s-a reconstruit întreaga rută a celor trei vehicule până când s-au obținut și plăcuțele de înmatriculare. Automobilele erau înregistrate pe numele unor cetățeni români, care însă nu aveau legătură cu faptele.

Investigațiile au continuat pentru identificarea hoților. Identificarea primului suspect a dus în timp la găsirea celorlalți.

În timpul anchetei, polițiștii italieni au descoperit că 3 dintre cei 6 suspecți au comis un alt furt comis, în Tradate, la câteva zile după lovitura de la fabrica de mezeluri. De data aceasta, cei trei au furat echipamente în valoare de 100.000 de euro de la o firmă.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vedetele politicii italiene: cine a fost ales, cine pleacă acasă

Vești bune pentru românii care pleacă din Italia: «400.000 de locuri noi de muncă în Germania»