in

Reparaţii fictive, mecanic denunţat

Un mecanic de la o firmă de transporturi auto achiziţiona piese de schimb pentru camioane, dar le ţinea pentru el, în loc să le monteze în locul pieselor vechi.

Mai mulţi şoferi din Tombolo (provincia Padova) care mergeau la acelaşi atelier mecanic pentru reparaţii şi întreţinere, au început să se lamenteze cu privire la eficienţa vehiculelor.

Vehicule care erau controlate în mod regular şi erau reparate constant, cel puţin în acte. Cazul a ajuns la carabinieri, care au deschis o anchetă şi au descoperit că un mecanic de la atelier care se ocupa de lucrări efectua unele intervenţii numai pe hârtie, revânzând apoi piesele şi materialele noi unor terţi. Mecanicul A.B., de 47 de ani, de naţionalitate română, rezident la Tombolo, a fost denunţat în stare de libertate pentru intrare în posesie necuvenită.

Potrivit cercetărilor, unele înlocuiri ale filtrelor, uleiuri şi, fapt foarte grav, ale plăcuţelor de frânare, nu au fost niciodată efectuate. Piesele respective au fost achiziţionate în mod regular de firma de transporturi, dar nu au fost instalate pe vechicule de către mecanic, ci au fost păstrate şi revândute de acesta. Valoarea mărfii furate (filtre, plăcuţe de frânare şi ulei) este de circa 6.000 de euro. Plângerile a diferiţi şoferi, care acuzau o eficienţă slabă a vehiculelor, deşi erau duse în mod regular la atelier, au fost numeroase.

Cine ştie cât ar fi durat afacerea dacă mecanicul nu ar fi fost concediat la finele lunii august. Întreţinerea a fost apoi încredinţată unui atelier auto din localitate. Când au început tehnicienii să controleze vehiculele au descoperit o uzură extremă a unor piese care potrivit firmei ar fi trebuit să fi fost înlocuite. Facturile de achiziţie erau clare. În urma unor cercetări s-a descoperit activitatea paralelă a mecanicului care lăsa piese de schimb vechi pe vehicule. În special privind plăcuţele de frânare riscurile au fost deosebite. Numai întâ Numai întâmplarea a făcut să nu aibă loc accidente.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Salvaţi de la sinucidere

Celebra trupă Compact a cântat pentru românii din Canada