in

Român beat la volan, două victime: o mamă și fiica ei de 10 ani. Pedeapsă redusă, revoltă la Arezzo

Marș de protest împotriva sentinței privind tragedia din cartierul San Leo de la Arezzo, „pentru a protesta împotriva acestei și tuturor nedreptăților justiției”, după cum explică organizatorii.

Nemulțumirea vine de la reducerea cu 4 ani a pedepsei lui Dănuț Alexe, cel care pe 31 ianuarie 2016 le-a ucis cu microcarul său pe mama și fiica care se plimbau pe trotuar în drum spre casă la San Leo.

Românul a fost găsit vinovat de omor multiplu din culpă, agravat de încălcarea codului rutier și conducere în stare de ebrietate. Nivelul de alcool din sângele lui Alex era de 1,79 gr/l, de aproape patru ori peste limita permisă. Alcool și viteză (60 de kilometri la oră într-o localitate) care l-au făcut pe român să piardă controlul mașinii, să derapeze și să provoace accidentul.

Marzanna Barbara Stepien, de 51 de ani, împreună cu fiica Letizia Fiacchini, de 10 ani, se întorceau acasă după ce participaseră la petrecerea unei zile de naștere. Ele au fost lovite de mașina românului. Microcarul fusese modificat pentru a circula peste viteza permisă de 45 km/oră. Românul rula cu 60 într-o localitate în care limita este de 50km/h.


Pentru acel dublu omor din culpă agravat fusese condamnat în prima instanță la nouă ani și două luni de detenție. La Curtea de Apel din Firenze a obținut reducerea de patru ani, practic o pedeapsă aproape înjumătățită.

”Le-au ucis din nou”. ”E ca și cum mi le-ar fi ucis a doua oară”, a spus Luca Fiacchini, soțul Barbarei și tatăl Letiziei.

O sentință împotriva căreia a fost organizat un marș de protest. O mobilizare plecată de pe Facebook pentru marți 2 mai, la ora 18, cu sosire, exact cum s-a întâmplat imediat după accident, la locul tragediei.

Privind verdictul intervine și primarul din Arezzo, Alessandro Ghinelli: ”Este necesar să se schimbe legile, să se renunțe la unele garanții și să se asume câteva riscuri în plus privind justețea pedepsei pentru a se obține astfel o mai mare siguranță a cetățenilor. Asta este ceea ce cer oamenii și astfel e ceea ce cere primarul”.

Intervine și Giorgia Meloni, lider Fratelli d’Italia, printr-o postare pe Facebook: ”În Italia omorul din culpă multiplu, agravat de starea de ebrietate și de încălcări ale codului rutier, este pedepsit cu până la 15 ani de detenție.


Însă Curtea de Apel din Firenze l-a condamnat numai la patru pe românul Dănuț Alexe, care beat la volanul unui minicar a ucis o fetiță de 10 ani și pe mama sa.

Gândurile mele se îndreaptă către familia Barbarei și Letiziei și către toți cetățenii din San Leo (Arezzo) care pentru marți 2 mai au organizat un marș de protest cu făclii pentru a cere protecție și a le aminti. Nu e justiție cea care ține partea vinovaților și nu a victimelor: încă o dată statul italian se demonstrează incapabil să apere drepturile cetățenilor onești”.

Dănuț Alexe

Citiți despre acest caz:

Arezzo, o mamă şi fiica ei de 10 ani, ucise de un român beat la volan. Salvini: «Vierme scârbos»

 

Arezzo, român beat la volan, a ucis 2 persoane: o mamă şi pe fiica ei. Condamnat la 9 ani de închisoare

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Latina, plătește 20.000 de euro pentru fetița unei românce, apoi nu o vrea: «E mulatră»

16 români într-o casă la Vittoria, furau energie electrică, aveau conectate 13 frigidere