in

Sicilia, familie de români judecată că a omorât cu sapa un conațional și i-au bătut cu sălbăticie soția

Constantin Pinau, muncitor agricol de 37 de ani, lovit în cap cu o sapă și a murit. Crima a avut loc la Naro, în provincia Agrigento, duminică, 8 iulie. O întreagă familie – soț, soție și fiul de 18 ani – a fost reținută de carabinierii din Caltanissetta pentru uciderea sa.

Anișoara Lupașcu, o româncă de 39 de ani, a fost adusă vineri, 30 noiembrie, în fața unui tribunal din Italia. Soțul ei de 44 de ani, Vasile și fiul de 19 ani, Vlăduț Lupașcu, sunt, de asemenea, judecați.

Cei trei au organizat o adevărată ambuscadă asupra unei alte familii de români, în semn de răzbunare. Asasinii erau furioși că un alt român a avut o dispută violentă cu fiul său. În noaptea de 6-7 iulie, înarmați cu un cuțit, o sapă și o rangă, cei trei l-au așteptat pe bărbat în fața casei sale. Acesta a venit împreună cu soția.

La apariția celor doi soți, familia Lupașcu a atacat. L-au lovit și înjunghiat pe bărbat, iar pe femeie au bătut-o cu sălbăticie. Presa italiană spune că, deși era în stare gravă, femeia a fost salvată de soțul ei, care i-a atras asupra sa din nou pe cei trei.

Bărbatul a murit de pe urma loviturilor, iar soția lui a fost spitalizată în stare gravă. În urma anchetei, procurorii italieni spun că cei care au provocat loviturile cauzatoare de moarte sunt Vasile Lupașcu și fiul său. Însă și soția Anișoara Lupașcu riscă ani buni de închisoare.


Citește aici despre acesta caz:

Lucrător român ucis cu sapa în Sicilia, o întreagă familie de conaționali în arest


 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Spectacolul ”Capra cu trei iezi” pentru copiii români din Piacenza și Bologna

Bursa locurilor de muncă pentru românii din diaspora. Noul ministru al muncii: «Să se întoarcă acasă la copiii şi la familiile lor»