in

Unità d’Italia/ Birouri şi şcoli închise

Birourile şi şcolile din Peninsulă vor fi închise pe 17 martie, zi de sărbătoare naţională- pentru aniversarea a 150 de ani de la Unirea Italiei. În aceeaşi zi a anului 1861, a fost proclamat Regatul Italiei, după secole de diviziuni şi dominaţie străină. Lupta care a condus la unificare este numită „Risorgimento”, care în italiană înseamnă “înviere”.

Este prima dată când ziua de 17 martie este sărbătorită oficial, ȋn urma unei decizii însoţite de multe controverse. Reprezentanţii patronatelor, de exemplu, au susţinut ca 17 martie să fie o zii normală de lucru, pentru a evita repercusiuni asupra economiei. Cei mai ȋnverşunaţi opozanţi au fost, ȋnsă,  liderii partidului Liga Nordului, aflat ȋn coaliţia de guvern, dar care nu recunoaşte mişcarea „Risorgimento”. Unificarea ar fi defavorizat regiunile din nordul Italiei, ale căror interese sunt reprezentate de Liga Nordului, spre beneficiul zonelor din centrul şi sudul Italiei.

În cele din urmă, guvernul a declarat 17 martie sărbătoare naţională, chiar dacă reprezentanţii Ligii Nordului au votat ȋmpotrivă. In plus, au promis că în următorii ani, pe 17 martie nu va fi zi de sărbătoare.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Băsescu l-a enervat din nou pe Sarkozy

Alegeri 2011/ La Torino, doar 91 de cetăţeni români s-au înscris pe listele electorale