in

Verona, au strâns peste 300.000 de euro din furtul de cabluri de cupru de la calea ferată

Un român în vârstă de 48 de ani a fost arestat la Verona, după ce el și alte 3 persoane au furat cabluri de cupru de la calea ferată. Cei 4 au reușit să strângă peste 300.000 de euro din această activitate, spun autoritățile italiene, însă suma ar fi mult mai mare, deoarece nu furau doar cablurile de lângă șine, scrie observator.tv.

Românul, ajutat de ceilalți 3, niciodată nu furau cabluri care să afecteze circulația trenurilor, ci doar pe cele care erau montate la instalația de încălzire a șinelor. Câteodată, lipsa cablurilor nici nu era observată, dacă afara nu era o temperatură foarte scăzută.

A trecut mult timp până când polițiștilor le-a venit ideea să implementeze un sistem de alarmă de-a lungul cablurilor, care să le permită polițiștilor să afle exact momentul când se întâmplă furtul și să acționeze la întreruperea semnalului de pe cablu.

În cele din urmă, i-au prins. Astfel, poliția feroviară a reușit să acuze banda de până la 18 furturi, în valoare de 300 de mii de euro. Totuși, având în vedere că banda își desfășura activitatea de peste 2 ani, este foarte posibil ca suma să fie mult mai mare.


Italia, operațiunea ”Oro Rosso”: furturi de cupru și panouri solare în valoare de 300.000 de euro

A încearcat să fure cupru, român electrocutat la 15.000 de volți. Italienii: «În sfârșit o știre bună»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ultima ofertă la eMag: «Toate icoanele de care are nevoie o Biserică». Ce spun clienții: «Atenție la cele care plâng, mi s-a umflat parchetul»

Civitanova, româncă de 24 de ani, salvată de doi pescari africani, după ce s-a aruncat în mare încercând să se sinucidă