in

Voia să se întoarcă la muncă în Italia, ucisă în bătaie de soț. «A gâtuit-o pe ea, pe urmă el şi-a dat foc cu benzină»

Nu accepta ca soția sa să plece din  nou la muncă la în Italia și a ucis-o cu sălbăticie. Oroare la Mănăstirea Humorului, unde un bărbat în vârstă de 45 de ani, Vasile Croitoru, și-a omorât soția, Anișoara, de 39 de ani. A lovit-o, în baia locuinței, de mai multe în zona capului și a strâns-o de gât.

După ce şi-a ucis soţia, individul s-a stropit cu benzină şi s-a incendiat, fiind oprit de către mama sa. Hotărât să moară, cu arsuri grave, bărbatul şi-a înfipt un cuţit în inimă, scrie Monitorul de Suceava.

S-a întâmplat vineri, 18 ianuarie, când un băiat în vârstă de 16 ani, din Mănăstirea Humorului, a sunat la 112 şi a anunţat că părinţii săi sunt morţi.

Maria Croitoru, mama ucigașului, a fost prima care a ajuns la fața locului. L-a văzut pe fiul ei în flăcări şi a aruncat o găleată de apă pe el, dar el era hotărât să moară, astfel că şi-a înfipt un cuţit în inimă.

A gâtuit-o pe ea, pe urmă el şi-a dat foc cu benzină… era foarte gelos, ea a fost plecată patru luni în Italia fără voia lui, iar acum voia să plece din nou. El a spus că dacă ea mai pleacă în Italia el ori se omoară, ori o omoară şi pe ea, şi aşa a făcut…”, a relatat femeia.

Bărbatul era agresiv cu soţia lui de mai mulţi ani şi o bătea, mai ales atunci când el era în stare avansată de ebrietate.Tocmai violenţele au făcut-o pe femeie să plece în Italia.

Cei doi soţi aveau doi băieţi, unul în vârstă de 16 ani şi unul de 24 de ani.

Fapta a îngrozit întreaga comunitate de la Mănăstirea Humorului, unde faptele cu violenţă sunt foarte rare. (foto Obiectiv de Suceava)

Catania, campanie de informare privind finanțările nerambursabile oferite de Ministerul diasporei

«Am muncit 20 de ani în Italia și m-am întors în România. Aici e dezastru total»