in , ,

Ziua Copilului la Pordenone, spectacole și multe surprize pentru copii, organizator asociația ”Romeni Europei”

COMUNICAT asociatia ”Romeni Europei” – Filiala din Pordenone

Înainte de a veni vacanța, asociatia ”Romeni Europei” – Filiala din Pordenone a organizat celor mici Ziua Copilului pe data de 1 Iunie 2019, începând cu orele 10:30. Va fi o zi dedicata în totalitate copiilor cu vârsta de la 5 la 12 ani unde se vor bucura de spectacol de magie, activități sportive și diferite jocuri distractive.

Vrem ca această zi să aducă pe fetele copiilor bucurie și entuziasm transformând această zi într-o frumoasa amintire. După un prim moment de socializare intre copii, cu aportul magicianului dar și a colaboratorilor de la activitățile sportive, vor începe toate activitățile sportive dedicate copiilor.

Toată bucuria copiilor va fi insotita de nenumărate fotografii, muzica și jocuri. Asociatia va încerca sa recreeze acele momente unice cum numai acasă la bunica întâlnesc. Obiectivele zilei sunt multe, în primul rând vrem sa oganizam tuturor copiilor o zi dedicată acestora, făcându-i să petreacă momente pe care sperăm că și le vor aminti pentru cìt mai mult timp; totuși, dorim să oferim fiecărui părinte ocazia de a-și aminti momentele fericite din copilarie, prin zâmbetul copiilor lor.

Va fi o zi simbolica pentru integrare, evenimentul va fi deschis tuturor, romani, italieni dar și copii și parinti de toate naționalitățile.

Intrarea va fi gratuită, iar asociatia Romeni Europei Filiale de Pordenone, oferă prânzul la toți copiii.

Cu toate acestea, atenția pentru cei mai mari nu va lipsi, ei vor putea profita de un chioșc bine aprovizionat cu mâncare și băutura.

Nu va fi o zi dedicata doar sportului dar vor fi recreate jocurile din copilărie, cum ar fi: cursa cu saci, trageți coarda, etc…

Copii vor avea parte și de un moment de joaca cu clovnul și vor fi răsfățați de un artist talentat care va desena fetele copiilor.

Vrem să amintim tuturor că o parte din castigul zilei va fi donat în beneficienta Cooperativei San Mauro din Maniago.

Într-un decor de basm, părinţi şi copii se vor bucurat de aceasta initiativa frumoasă. Este o prima ediţie a sărbătorii, organizată de Asociatia Romeni Europei Filiala din Pordenone dupa initiativa Presedintelui  Florinel Prescura: ”Impreuna cu membrii Asociatiei A.R.E. incercam sa daruim o după-amiază splendidă petrecută în familie, cu mulţi copii născuţi în Itaia o ocazie perfectă pentru a comunica în limba română, despre ţara de origine a părinţilor şi dorul de bunici”.

La deschiderea acestei sarbatori a copiilor vor lua cuvìntul oaspeti de onoare precum: E.S. Console Generale de Romania la Trieste Cosmin Victor Lotreanu, reprezentanţi ai autorităţilor locale dar si Primarul Orasului Maniago, Italia, Domnul Andrea Carli dar si reprezentanti comunităţilor religioase.”

Dorim să le mulțumim tuturor cluburilor sportive care s-au alăturat proiectului nostru, autorităților locale care au permis această zi și nu numai. Marele mulțumesc, totuși, se adresează tuturor copiilor și părinților care se vor alătura acestei zile minunate.

Matei Dobrovie, deputat PNL: Solicit majorității PSD-ALDE să deblocheze urgent proiectul meu privind extinderea votului prin corespondență!

Meleşcanu: Vinovat de dezastrul de la votul din diaspora este preşedintele Iohannis