in

Cea de a V-a ediţie a “Congresului Internaţional al Jurnaliştilor Români” va avea loc la Bălți, în Republica Moldova

FORUMUL INTERNAŢIONAL AL JURNALIŞTILOR ROMÂNI anunţă organizarea celei de a V-a ediţii a “Congresului Internaţional al Jurnaliştilor Români”, eveniment care va avea loc în perioada 13-15 iunie, în municipiul Bălţi, Republica Moldova.

Deschiderea lucrărilor Congresului va avea loc sâmbătă, 14 iunie a.c., orele 09.30, în Aula Universităţii “Alecu Russo” din Bălţi, în prezenţa unor oficiali de la Chişinău şi Bălţi, precum şi a unor oficialităţi din România.

Evenimentul va reuni jurnalişti de limba română din ţări precum Moldova, Ucraina, Ungaria, Serbia, Bulgaria, Grecia, Albania, Italia şi Spania.

Lucrările Congresului se vor desfăşura sub genericul “NOILE MEDIA – JURNALISM – COMUNITATE ” şi vor fi axate pe câteva subiecte care privesc modul în care “noile media” interferează cu presa tradiţională şi mai ales felul în care acestea reprezintă suport pentru dezvoltarea jurnalismului în limba română.

Organizatorii evenimentului propun un nou mod de abordare a problematicii cu care se confruntă jurnaliştii români din afara ţării, axat pe practici jurnalistice moderne, bazat pe noile tehnologii şi puternic racordat la reţelele de media naţionale şi internaţionale.

În cadrul Congresului vor fi prezentate mai multe lucrări circumscrise tematicii fixate, precum şi cazuri privind diferite situaţii de încălcare a dreptului la liberă exprimare a jurnaliştilor români. Toate aceste cazuri se vor regăsi în Raportul FIJR “Libertatea Presei în Diaspora Românească”, document care va fi prezentat în această toamnă la Bruxelles, în Parlamentul European.

Un alt fapt inedit care caracterizează acest eveniment constă în prezenţa la lucrările Congresului şi a jurnaliştilor de limba rusă din Republica Moldova, în principal din Bălţi. Astfel, FIJR consacră un principiu statutar privind crearea unor platforme comune de dialog menite a pune în contact jurnalişti cu interese comune.

Evenimentul este organizat cu sprijinul “Departamentului Politici pentru Relatia cu Românii de Pretutindeni” şi în parteneriat cu Universitatea “Alecu Russo” din Bălţi.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

EXCLUSIV/ Primul interviu al Elenei Udrea în diaspora: „Simona Man şi-ar da mai mult interesul decât cei care au precedat-o”

Electrocutat în timp ce făcea duş