in

Cum au petrecut Paştile deţinuţii români din Pescara

În a doua zi de Paşti, preotul român Alin Iarca, însoţit de câţiva voluntari din parohia ortodoxă din localitate, i-a vizitat pe deţinuţii ortodocşi din Penitenciarul San Donato din Pescara.

După Sfânta Liturghie săvârşită în incinta închisorii, deţinuţii, printre care se aflau un bulgar şi un grec, au fost împărtăşiţi de părintele Iarca, apoi au luat masa împreună cu cei veniţi să-i viziteze. Fiecare dintre voluntarii români a adus câte ceva din bucatele pregătite de acasă, pentru sărbătoarea Învierii.

Deţinuţii au vorbit despre viaţa grea din închisoare, “unde fiecare secundă se scurge cu greutatea unui an, iar fiecare an pare fără de sfârşit, când timpul petrecut acolo nu ţi-l mai dă nimeni înapoi. Gândul de a ajunge la închisoare, chiar şi numai pentru o singură săptămână, înspăimântă pe orice om. Cu atât mai mult, ispăşirea pedepsei într-un penitenciar dintr-o ţară îndepărtată, unde familia nu îţi poate fi alături, unde nu ai un umăr pe care să plângi, unde nu îţi poți vedea copiii cum cresc, ci le auzi glasul doar doua minute la telefon.”

Iată o relatare despre cum au petrecut Paştile deţinuţii români din Pescara, consemnată de una din voluntarele care au participat la întâlnire.

Galerie Foto AICI

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Soţ şi soţie, la furat marmură

Lotul Angliei de Qwan Ki Do, compus din 7 români, a obţinut 6 medalii la Campionatul European