in

Expoziţia “Despletind istoria” la Accademia di Romania

Până pe 3 noiembrie cei interesaţi pot vizita expoziţia artistei românce Anca Seel- Constantin intitulată “Despletind istoria”, deschisă la Accademia di Romania.

Expozitia artistei Anca Seel-Constantin propune un periplu plastic care defineste fidel ultimele sale cicluri creative. Este vorba de picturi, tesaturi, instalatii si carti de arta, caracterizate de un “expresionism liric cu accente autobiografice” („Le Livre libre”, ed. Buchet -Chastel, Paris, 2010). Anca Seel-Constantin s-a format la „Institutul Nicolae Grigorescu” din Bucuresti si la Universitatea din Neuchâtel.

Între 1991 si 2010 a organizat 26 de expozitii personale, in diferitele colturi ale lumii si in diversele forme de exprimare artistica pe care le abordeaza, printre care, mai importante, cele de pictura de la Alexander Onassis Center – New York, Galeria La Haune Brener din Paris, Chateau de la Napoule – Cannes, Gallery 44 New-York si cele de carte de arta de la Institut du Monde Arabe Paris, Salon of Graphic Arts – Paris, cea din cadrul Târgul de arta de la Frankfurt si una in cadrul celui de al 15-lea Congres Mondial de Estetica din Tokyo.

A fost prima femeie artist din Elvetia care a fost invitata de Fundatia Henry and Mary Clews la Chateau de la Napoule din Cannes.

În 2009 a participat la cea mai importanta manifestare de arta din Asia, „Mulan Art Show” din Corea de Sud. Si-a prezentat lucrarile despre îngeri la Patriarhia Ortodoxa din Alexandria. În perioada 25 iunie – septembrie 2010 lucrarile sale au fost prezentate la Swiss Montessori Centre.

Sursa: Accademia di Romania

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO/ Regele Mihai în Parlament despre „efortul de a redeveni respectaţi”

Top 6 cele mai periculoase obiecte de uz comun