in

Top 6 cele mai periculoase obiecte de uz comun

In fiecare zi atingem obiecte care ne pun sanatatea in pericol din cauza microbilor prezenti pe ele. In urma unei noi cercetari realizate in SUA, specialistii au tras un nou semnal de alarma.

Doctorul Charles Gerba, profesor de mibrobiologie la Universitatea din Arizona, sustine ca oamenii nu sunt constienti de pericolele la care se expun atunci cand merg la slujba sau cand fac diferite lucruri acasa.

CBS News ofera cateva exemple dintre cele mai periculoase astfel de obiecte. Acestea au fost testate cu un aparat specializat in verificarea gradului de curatenie. Astfel, s-a descoperit ca pompele de la benzinarie sunt de departe cele mai periculoase.

1- Automatele in care se gasesc sandvisuri, cafea sau alte produse alimentare sunt printre cele mai periculoase si trebuie evitate pe cat de mult este posibil, mai ales cele asezate in locuri publice. Nivelul de contaminare, stabilit in urma testelor, a fost de 35%.

2- Intr-o era a tehnologiei si semafoarele evolueaza si de cativa ani au aparut aparatele pe care trebuie sa apesi un buton pentru a putea traversa strada. Acestea au un nivel de contaminare de 35%.

3- Riscul este mai mare la bancomate: 41%.

4- Nivelul microbilor creste la 43% in cazul scarilor rulante.

5- Fereste-te cat poti de mult de cutiile postale, unde pericolul ajunge la 68%.

6- Cel mai contaminate sunt pompele de la benzinarie, cu un procent de 71%.

Sursa: Ziare.com

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Expoziţia “Despletind istoria” la Accademia di Romania

Vom adera la Schengen în 2012