in

Mitropolitul Iosif va fi prezent la întâlnirea pentru Pace de la Roma, organizată de Sant’Egidio

În perioada 29 septembrie – 1 octombrie va avea loc la Roma „Întâlnirea Internațională pentru Pace” promovată de Comunitatea Sant Egidio, cu titlul „Curajul speranței, religii și culturi în dialog”. Vor participa 400 de reprezentanți ale marilor religii și exponenți ai vieții politice și culturale europene și mondiale din 60 de țări.

Acest ciclu de întâlniri internaționale pentru Pace, început în 1986 la Assisi, se va desfășura anul acesta la Roma, după ce a fost găzduit de-a cursul timpului în cele mai importante capitale și orașe europene.

Mulți români își aduc aminte că în anul 1998 evenimentul a avut o mare amploare și în România, la București. De fapt, a fost un demers premergător vizitei Papei Ioan Paul al II-lea din 1999 în țara noastră.

Printre cele 400 de delegații din acest an se vor afla și importante prezențe ale Ortodoxiei românești, între care ÎPS Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale.

Evenimentul se va desfășura pe parcursul a trei zile. ,Duminică 29 septembrie orele 10,30, va avea loc o slujbă de Celebrare Euharistică la Basilica San Paolo Fuori le Mura (metro linea B – San Paolo) prezidată de E.S. Cardinalul Agostino Vallini, în prezența reprezentanților Bisericilor creștine și a Comunităților ecleziastice. Sunt invitați toți cei care doresc să participe. Slujba va fi transmisă în mondoviziune.

Tot duminică, orele 17,00, la Auditorium Conciliazione, în Via della Conciliazione 4, se vor deschide lucrările Meetingului. Accesul va fi posibil numai cu un bilet de intrare, de cerut la Secretariatul Organizativ (locurile sunt limitate).

Luni 30 septembrie și marți 1 octombrie, se vor desfășura 27 de conferințe în centrul Romei pe diferite tematici printre care: criza în Siria și Orientul Mijlociu; America latină și Papa Francesco; terorismul religios; Islam și cultura conviețuirii; religiile și violența asupra femeilor; emigrație: de la primire la integrare; orașe bolnave și periferii existențiale; informația în slujba păcii; curajul speranței; și apoi: dialogul între laici și credincioși; guvernul mondial; rolul religiilor în Asia globalizată; gratuitate și piață comercială; valoarea vieții în timpul slăbiciunii; forța anilor, longevitatea ca o binecuvântare; martiriul o realitate actuală.

Pentru românii din Ostia, doresc să amintesc conferința „A fi creștini în secolul XXI” (Essere cristiani nel XXI secolo) în cadrul căreia vor interveni Mitropolitul Iosif și Episcopul greco-catolic Florentin. Conferința va avea loc luni 30 septembrie, orele 18,30, la Chiesa della Comunitŕ di Sant’Egidio, Lungomare Paolo Toscanelli 184.

Programul detaliat a celor două zile de conferințe îl puteți găsi pe adresa www.santegidio.org sau adresându-vă la Centrul „Genti di Pace”, via Dandolo 10 (zona Trastevere), duminică 22 septembrie. Intrarea la conferințe este liberă.

Meetingul se va încheia cu o Ceremonie finală, marți 1 octombrie orele 19,00, în Piazza del Campidoglio (lângă piazza Venezia), după rugăciunile pentru pace a diferitelor religii.

Gabriel Rusu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Electrocutat mortal la furat cupru, abandonat de complici la o benzinărie

A fost arestat jefuitorul bătrânicilor din Mestre