in

Ziua Naţională a României, sărbătorită la Milano

Cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, Centrul Cultural Italo-Roman din Milano invita publicul roman si italian la deschiderea expozitiei “Simbolurile sacrului” care reuneste importante nume de artisti romani si italieni.

Expozitia ingrijita de curatoarea Ana Cominio va cuprinde lucrarile artistilor: Paolo BONALDI, Claudio BORGHI, Alina MARGULESCU STROIE, Albano MORANDI, Daniela NENCIULESCU, Daniele NITTI SOTRES, Simona Teodora ROSCA, Daniele SALVALAI.

Serata din 1 decembrie 2011 va debuta la orele 18.30 la Start Studios Milano, 68 metriquadri, Via Malipiero 2, Milano cu inaugurarea expozitiei care se bucura si de aparitia unui Catalog (23 pagini color)  publicat de Editura Nomos di Milano ce va fi distribuit gratuit celor prezenţi.

In programul manifestarii sunt incluse: vizionarea filmului “Doina (15')” scurtmetraj relizat de Nikolas Grasso, film cu cinci premii internationale,  urmat de un recital extraordinar de muzica clasica si folclorica sustinut la nai de Mariana PREDA, Romania.

Traditiile Maramuresului istoric vor fi puse in scena de elevii Liceului “Mihai Eminescu” din Baia Mare, intr-un program cultural artistic care va prezenta pubilcului traditia sezatorii din aceasta veche vatra romaneasca.

Evenimentul este realizat cu parteneriatul si sprijinul Asesoratului de Cultura al Primariei din Pavia, Start Sudio Milano care va gazdui expozitia pana pe data 24 decembrie 2011, Banca Intesa San Paolo, Money Exchange.

Un bufet cu produse traditionale si vinuri romanesti va fi oferit celor prezenti de Milcov Market SRL.

Manifestarea se bucura de patronajul Provinciei Milano, Primariei din Pavia si Fundatiei Memoria din Bucuresti. In cursul anului 2012 expozitia va fi organizata la Muzeul de Arta Contemporana Broletto din Pavia. 

Biroul de presa

Centrul Cultural Italo-Roman Milano

tel: + 3407638880

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Acuzaţi de jaf, doi români nevinovaţi au făcut 5 luni de puşcărie

“Europei per l’Italia” către noul premier, Mario Monti: „Eliminați restricțiile pentru români”