in

România, pe locul 12 la Eurovision. Suedia a câştigat finala de la Baku

Suedia, marea favorită la eurovision 2012, s-a clasat pe primul loc în finala concursului desfăşurată sâmbătă, 26 mai, la Baku, Azerbaidjan, cu piesa „Euphoria”, interpretată de Loreen.

Aceasta este cea de-a cincea ediţie câştigată, de la succesul din 1974 când Abba a cucerit publicul cu „Waterloo”.

Eurovision 2013 va fi organizat în Suedia

Reprezentanta Suediei a câştigat detaşat cu 372 de puncte, astfel că Eurovision 2013 se va organiza în această ţară. Înainte de ediţia din acest an, Suedia a câştigat ultima oară concursul în 1999. Astfel, Suedia va prelua îndatoririle de gazdă a Eurovisionului pentru anul viitor. Datele ediţiei din 2013 au fost deja anunţate, semifinalele urmând să aibă loc pe 14 şi 16 mai, iar finala pe 18 mai.

Mandinga nu a obţinut decât 71 de puncte

Trupa Mandinga, reprezentanta României la Eurovision 2012, s-a clasat pe locul al 12-lea în finala concursului. Mandinga, care a interpretat piesa „Zaleilah”, compusă de Costi Ioniţă, a obţinut 71 de puncte. România a primit punctajul maxim (12 puncte) de la Republica Moldova şi a fost pe locul al doilea în clasamentul Spaniei, cu 10 puncte, însă nu s-a mai regăsit pe primele trei poziţii (cu 12, 10 şi respectiv 8 puncte) în clasamentul unei alte ţări. Notele acordate în România au fost anunţate de Paula Seling, care a reprezentat România în concurs la ediţia din 2010 alături de Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), la Oslo.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Spectacol artistic de cântece și dansuri tradiționale la Rovigo

Doru Prelipcean din Rădăuţi, chef la Londra, face cele mai bune sarmale din UK