in

Românul acuzat de spargerea site-urilor NASA şi Pentagon, arestat pentru 29 de zile

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au decis miercuri emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele hackerului din Timişoara reţinut de procurorii DIICOT, deoarece ar fi spart serverele NASA şi Pentagon.

Decizia poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti. Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au reţinut marţi un tânăr de 20 de ani, din municipiul Timişoara, cunoscut sub pseudonimul "TinKode", acuzat că a spart serverele Pentagonului şi NASA.

Tânărul a fost reţinut la Timişoara şi a fost adus marţi pentru audieri la sediul central al DIICOT din Bucureşti, acesta fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de acces fără drept la sisteme informatice, prin încălcarea măsurilor de securitate şi în scopul obţinerii de date informatice, transfer neautorizat de date dintr-un sistem informatic şi perturbarea gravă a funcţionării unui sistem informatic.

Potrivit DIICOT, tânărul a lansat atacuri informatice şi a accesat fără drept mai multe servere aparţinând armatei Statelor Unite ale Americii, în scopul obţinerii de date confidenţiale, pe care le-a copiat şi transferat în mod neautorizat în propriul sistem informatic.

De asemenea, el a procedat la postarea şi divulgarea respectivelor date informatice către public prin intermediul unui jurnal tip blog şi pe un site web. Prin acelaşi mod de operare, învinuitul a compromis şi serverul web aparţinând National Aeronautics and Space Administration (NASA).

În sarcina învinuitului se mai reţine că a accesat în mod neautorizat, lansând atacuri informatice asupra sistemului informatic şi paginii de web aparţinând Guvernului SUA, respectiv Departamentului de Apărare – Pentagon.

În acest scop, el a conceput un program/aplicaţie informatică, pe care l-a şi oferit spre comercializare pe blogul personal, unde a postat şi o înregistrare video care a surprins atacurile informatice exercitate asupra site-ului oficial al administraţiei americane. Prin activitatea infracţională, s-a produs blocarea temporară a sistemelor informatice atacate, restricţionându-se astfel accesul la acestea şi perturbându-se în mod grav buna lor funcţionare.

Procurorii DIICOT colaborează în instrumentarea cauzei cu autorităţile judiciare americane – FBI şi cu reprezentanţii NASA.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Exclusiv: Vorbeşte Felicia Ciubotaru, tănăra arsă de prietenul ei italian: “Acum, vreau doar dreptate”

28 de milioane de euro pentru promovarea turismului în România