Menu
in

UNTOLD ,,Capitolul 5’’ a atras 45 de milioane de euro la Cluj

Ediția aniversară cu numărul 5 a celui mai mare festival de muzică EDM (Electronic Dance Music) din Europa de Est a fost una pe care cei prezenți nu o vor uita prea curând, așa cum promiteau organizatorii, în urmă cu mult timp ca primele melodii să se facă auzite pe scenele din Cluj Napoca.

 Potrivit unui material publicat de cei de la Adevărul, organizatorii au cheltuit în jur de 15 milioane de euro pentru a pune la punct această ediție cu numărul 5 Untold, însă veniturile generate în zona orașului Cluj au fost de aproximativ 3 ori mai mari. Sumele totale încasate de diverse companii (hoteluri, restaurante, magazine, companii de transport etc) din orașul condus de fostul premier al României, Emil Boc, s-ar situa undeva în jurul a 45-50 milioane de euro, după calculele organizatorilor.

 „Dacă este să luăm un număr de 90.000 de spectatori și punem cam 500 de euro cheltuieli per total rezultă o sumă de 45 de milioane de euro care a intrat în oraș, cu tot cu chirii și restul cheltuielilor. Untold contribuie la bugetul local și așa, dar și prin renovarea parcului după festival”, a declarat directorul de comunicare al festivalului, Edy Chereji, potrivit adevărul.ro.

Untold 2019 – primul festival muzical din lume transmis în direct 4K Ultra HDR

 În cadrul aceluiași material se mai arată că ediția Untold 2019 va rămâne în istorie drept primul festival muzical din lume la care show-urile artiștilor au fost transmise într-o producție multicameră de ultima generație, 4K Ultra HD HDR (High Dinamic Range), beneficiind astfel de o filmare de 50 de cadre pe secundă. Rezultatul a fost, după cum probabil bănuiți, obținerea unor imagini de o claritate impresionantă. Această tehnică de transmisiune video live urmează să fie folosită în timpul Jocurilor Olimpice de Vară din 2020, ce vor avea loc la Tokyo, în perioada 24 iulie-9 august.

Cele mai tari show-uri au fost în direct la Pro TV – unul din sponsorii UNTOLD

 Show-rile Untold desfășurate pe scenele Mainstage, Alchemy și Galaxy au fost transmise pe canalele proprii de pe Facebook, Instagram și Youtube, precum și pe canalele unor parteneri media naționali și internaționali. Canalele Pro TV Plus și Kiss FM au transmis vineri și duminică noaptea, în direct, spectacolele susținute de cei mai de seamă invitați din acest an, Armin van Buuren, regele muzicii trance (a participat la toate cele 5 ediții Untold), și Robbie Williams, entertainer-ul numărul 1 mondial. Alături de branduri de top, precum producătorul de bere Ursus, rețeaua de magazine Kaufland, operatorul de telecomunicații Orange, Vlad Cazino – operator de gambling online cu specific românesc apreciat pentru oferta generoasă de jocuri de noroc 77777, ruletă, blackjack sau bingo, Banca Transilvania și mulți alții, Pro TV a fost unul dintre numeroșii sponsori ai ediției Untold 2019. 

Un nou record în ceea ce privește numărul spectatorilor

 Referitor la numărul de spectatori, trebuie să spunem că acesta a fost cel mai mare de până acum. Dacă în 2018 au fost în total 355.000 de spectatori, anul acesta, nu mai puțin de 372.000 de persoane au participat la show-urile de pe cele 10 scene de amplasate în diverse locații din Cluj Napoca (Stadionul Dr. Constantin Rădulescu, Parcul Central, Piața Muzeului etc.) Alături de celebrii Armin van Buuren și Robbie Williams, la Untold 2019 au mai concertat o sumedenie de artiști, printre care James Arthur, David Guetta, Tujamo, Dimitri Vegas&Like Mike, Busta Rhymes, Bastille și mulți alții.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version